Síelés kisgyerekkel? Ezekre érdemes figyelni!

 
 

Dicső Inez Viktória | 4 perc olvasási idő
Azoknak, akik gyerekkel – pláne kisgyerekkel – utaznak síelni, számos olyan szempontot is figyelembe kell venniük, ami a párjukkal, vagy a baráti társaságukkal utazók számára nincs a fókuszban. Néhány hasznos tippel szeretnénk most segíteni a gyerekkel először síelni indulókat.

Szállás

Egy, vagy akár több kisebb gyerekkel történő utazás esetén érdemes fontolóra venni egy különálló kis faház kibérlését lehetőleg a sípálya közelében: egyrészt így nem lesznek közvetlen szobaszomszédok, akik felzavarhatják a gyerekeket, másrészt amiatt sem kell aggódni, hogy a gyereksírás elrontja valaki más pihenését.

A faházak mellett az apartmanok is praktikus megoldást jelenthetnek a kisgyerekesek számára, hiszen így nem kell igazodni a szállodai ellátás „menetrendjéhez”, hanem a gyerek a saját napirendjének megfelelően ehet. A kínálatra ugyanez igaz: ha válogatósabb a kicsi, egyszerűbb elkészíteni számára azt, amiről tudjuk, hogy szereti, mint lutrira menni a kínálattal.

A hotelek választása mellett szól az az érv, hogy sok helyen lehet kérni gyermekfelügyeletet. Ez különösen akkor hasznos, ha pici gyerekkel utazunk, aki még nem síelhet, vagy korán elfárad. Mivel ezekre a szolgáltatásokra általában nagy a kereslet, érdemes jóval érkezés előtt jelezni az igényt a szállás felé.

Szintén jó megoldás a pályaszállás, így a gyerek esetleges délutáni alvásának idejére nem szükséges mindenkinek együtt kivárni, amíg felébred, hanem a szülők könnyen meg tudják osztani idejüket a felvigyázás-síelés között. Ráadásul, ha napközben szükség van valamire a szállásról, vagy csak átmelegednének, akkor könnyedén vissza tudnak menni.

Sífelszerelés

Sífelszerelést vásárolni az egész családnak meglehetősen költséges. Ha a gyereknek ez lesz az első síelése, érdemes lehet használt síruházatot beszerezni, vagy ha van rá mód, kölcsönkérni ismerősöktől, barátoktól. Fontos, hogy a ruházat vízálló legyen, és a gyereknél se feledkezzünk meg a napszemüvegről vagy síszemüvegről.

A bukósisak az öltözet egyik legfontosabb része, és vannak olyan síiskolák, amelyek enélkül nem is engedik, hogy a gyerek csatlakozzon egy-egy kurzusukhoz. A sisaknak megfelelően kell illeszkednie a fejre, a gyereknek mindkét oldalra tökéletesen kell benne látnia, és a hallását sem zavarhatja.

 

 

Síoktatás

A síterepeken a legtöbb helyen elérhető síoktatás a kicsik számára, ám utazás előtt érdemes tájékozódni, hogy van-e lehetőség anyanyelvi oktatásra, hiszen pici gyerek esetén a nyelvi korlátok akadályozhatják a megértést. Érdemes észben tartani, hogy az oktatás általában csak a nap egy részében zajlik, úgyhogy ha a szülők ezalatt elmennek síelni, figyeljenek arra, mikor végeznek a gyerekek.

Ha kisgyerekkel utazunk, ezek mindenképp legyenek nálunk, hogy minimalizálhassuk a váratlan helyzeteket:

  • Legalább egy plusz takaró és kispárna
  • Könnyen tárolható/szállítható játék, ami leköti a kicsiket az utazás idejére
  • Benti cipő
  • Partedlik, etetőtálka és kicsiknek való evőeszköz
  • Opcionálisan pelenka, törlőkendő és babakrém
  • Napvédő krém
  • Gyógyszer (pl. lázcsillapító)
  • Utasbiztosítás kötvény – ha épp külföldön betegszik meg a gyerek, vagy szerez egy olyan sérülést, ami orvosi ellátást indokol,  nagy könnyebbség, ha ezért nem kell kifizetni több tíz-, vagy akár százezer forintnak megfelelő összeget.

Reméljük, sikerült néhány hasznos tippet adnunk azoknak, akik most először utaznak kisgyerekkel síelni – vagy még csak tervezik az utazást -, ezáltal pedig még kellemesebbé tenni a közös időtöltést.

 

Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő