Prémium belsődekor-elemek Magyarországról egyenesen a világ legjobb autóiba 

Local's Lore | 3 perc olvasási idő
A Mono Group a manufakturális szépség és mérnöki pontosság találkozásának metszéspontján realizálódott Magyarországon, a prémium autók szerelmeseinek örömére. 

Ha valakit megkérdezünk arról, hogy vajon hol gyártották az Aston Martin, Jaguar, Porsche és számos más prémium autómárka belsődekor-elemeit, valószínűleg nem sokan mondanák Magyarországot. Pedig a hazai Mono Group kiemelkedő mérnöki precizitással és a szakma iránti szenvedéllyel valósítja meg a belsődekorációs mesterműveket a világ legjobb autóiba. 

A MONO alapötlete egy vállalkozó szellemű bútorasztalos, Francois Bandura fejéből pattant ki a 80'-as években. A gyönyörűen megmunkált anyagok és formák mellett mindig is szenvedélyesen vonzódott a technológia és az autók világa iránt. 1986-ban megálmodott egy céget, amelyre korábban még nem volt példa: manufakturális szépség és mérnöki pontosság találkozása az autók belső díszítő elemeiben.

Napjainkban rohamosan terjednek az elektromos autók, és a zöldforradalomból olyan prémium autógyártók sem maradhattak ki, mint a BMW. A BMW i3 megalkotásánál minden szinten a fenntartható megoldások játszották kulcsszerepet. Nem volt ez másként a belső díszítőelemeket illetően sem. A hajlított eukaliptusz nemesfa-műszerfal ikonikus megjelenést biztosít, mindezt fenntartható módon, ami szintén a hazai gyárból kerül a világ számos utazójához. 

MONO Group büszke rá, hogy működésüket már hosszú ideje úgy irányítják, hogy minimalizálják a környezetre gyakorolt hatásukat. Az emberi tényezők és a kiváló irányítási folyamatok kulcsszerepet töltenek be a környezeti szempontból is megfelelő működéshez. Mindezek figyelembe vételével képesek a gyárat teljes mértékben biztonságosan és felelősségteljesen működtetni.

Az autóipar belsődekorációs világának jövője számos lehetőséget és innovációt tartogat. Ahogyan az önvezető autók, úgy a szenzoros dekor elemek, anyagba rejtett világítások, különleges anyaghasználatok kutatása zajlik a háttérben.

Az innováció a MONO Group vezérelve is. Törekednek a folyamatos fejlődésre, a technológiai újításokra, mindezt ötvözve az emberi kéz által alkotott művészettel. Rengeteg alkotás, tesztelés és tapasztalás formálja az innovatív gondolkodásukat.

Az évente New Yorkban megrendezésre kerülő nemzetközi autó gálán a Genesis által megálmodott koncepció autó belső dekor elemeinek kialakításában is részt vettek 2019- ben. 

A MONO cég magára nem egy sima beszállítóként, sokkal inkább az ügyfelei számára innovatív és megbízható partnerként tekint. Ezeket a tulajdonságokat kereste a biztosítások kiválasztásánál is, ezért döntött az Allianz gépjármű-biztosításai mellett.