Őszi kirándulóhelyek a szomszédos országokban

Allianz Hungária Zrt. | 4 perc olvasási idő
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat Közép-Európa éghajlata miatt, ugyanis a természet folyamatosan változik körülöttünk, minden évszak csodás átalakulást hoz magával. A zsúfolt városokban nem mindig tudjuk kiélvezni az ősz szépségét, ezért érdemes ellátogatni kicsit távolabb is akár, például a szomszédos országok természeti kincseihez.

Szlovákia – Magas-Tátra

Északi szomszédunk egyik legszebb régiója a Magas-Tátra és környéke. Mielőtt leesik az első hó, és ellepik a környéket a síelés szerelmesei, nagyszerűen kialakított túraútvonalakon végighaladva gyönyörködhetünk a panorámában. A környék rendkívül változatos terepet kínál, mindenki megtalálhatja az ő szintjének megfelelő túrát, a gyermekekkel is kellemes erdei sétától az embert próbáló hegymászásig. A hegység keleti szélén például lombkorona tanösvényt alakítottak ki, ahol a fenyőfák tetejével egymagasságban sétálhatunk végig a még magasabb kilátótoronyig. 

 

 

Ausztria – Dachstein

Ausztria területén is van mit megmászni, ráadásul elképesztően kreatív építészeti megoldásokat fedezhetünk fel. A tériszonyosok „rémálma” , cserébe a kalandokra vágyók „álma” lehet például a „Semmibe vezető lépcső” a Dachstein hegyen, ugyanis az üvegből és fémből készült lépcső azt az érzetet kelti, mintha lesétálnánk a szakadékba. Ahhoz, hogy ide eljussunk, át kell merészkednünk a Dachstein függőhídon, ami egy 100 méter hosszú híd a 400 méteres szakadék fölött. Mindezek nagyjából 2700 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkednek el, így egészen biztosan páratlan élménnyel gazdagodhatunk.

 Szlovénia – Postojna

Bizonyos hegyeket nemcsak fentről, de belülről is megcsodálhatunk. Szlovéniában a Postojnai barlangrendszer különlegessége a szépségén túl, hogy az öt kilométeres útvonalból 3,5-et kisvasúttal tehetünk meg. Utunk második felében gyalogosan fedezhetjük fel ezt a mesés földalatti világot, és találkozhatunk néhány vakgőtével. A környék lakói egy időben úgy hitték, a vakgőték a barlangban lakó félelmetes sárkány ivadékai, így kapták a sárkányfióka becenevet ezek a szokatlan külsejű lények.

 

 

Horvátország- Dubrovnik

Horvátország leginkább a tengerpartja miatt népszerű, ezért a nyár számít főszezonnak, azonban akad bőven más látnivaló is. Főleg a délebbre eső területekre jellemző egészen október végéig a napközbeni 20-25 fokos hőmérséklet, ami tökéletes például valamelyik középkori város felfedezéséhez. Dubrovnik az ország déli részén fekszik, az óváros olaszos hangulatú utcácskái és a pezsgő kulturális élet miatt remek hely a kikapcsolódásra ősszel is. A helyszín még felkapottabbá vált az elmúlt években, ugyanis a Trónok harca című sorozat számos jelenetét is itt forgatták.

 

 

Románia – Erdély

Az egykor Magyarországhoz tartozó terület gyerekekkel is nagyszerű úticél. Számos híres középkori vár és kastély található itt, például a Vajdahunyadi vár. A hasonlóság nem véletlen, ennek mintájára épült a Városligetben a Vajdahunyad-vár. Bejárhatjuk Déva várát, amelyről általános iskolában tanulnak a gyerekek a Kőműves Kelemen kapcsán, illetve a bátrak ellátogathatnak a Törcsvári kastélyba, amelyet Drakula otthonaként tartanak számon.

 

 

Ne feledd, ha kirándulásodat az országhatáron kívülre tervezed, mindenképp javasolt utasbiztosítást kötnöd. Gyors és megbízható ügyintézéshez válaszd az Allianz online felületét!