Nem kell síléc, hogy jól érezd magad a hegyen!

 
 
 
 
 
 
 

Dicső Inez Viktória | 4 perc olvasási idő

Még tart a síszezon, így a téli sportok szerelmesei bőven hódolhatnak szeretett hobbijuknak. Azonban ha Te nem is szeretsz csúszni a lankákon, sok izgalmas programot tartogatnak neked is a síterepek akár kísérőként is! Mutatunk pár tippet, hogy üsd el azt a pár órát, amit a barátaid a pályán töltenek!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Feltöltődés a napon

Ki mondta, hogy a síelés csak a hóról és a télről szól? A magas hegyeken a felhők felett javarészt szikrázó napsütésben tölthetik a napot a téli sportok szerelmesei. Ha a napozás a Te világod, akkor ezt a különleges atmoszféra tetszeni fog! A legtöbb síterepen ki van alakítva napozóterasz erre a célra. Sok helyen egy alkalmas jegyet is válthatsz, így nem kell kifizetned a pályabérletet.  Miért ne tölthetnéd a napot egy jó könyv táraságában a ropogóan friss levegő mellett napozással a hegyekben?

2. Wellness minden mennyiségben

A hegyekben töltött idő alatt a friss levegő már magában is felér egy terápiával, azonban a legtöbb üdülőközpont jellemzően komoly felszereltségű wellness és szauna részleggel rendelkezik. Amíg a többiek a pályán élvezik a téli sportokat, addig pihend ki a hétköznapok fáradalmait, és töltődj fel a wellness részlegben. Érdemes olyan szállást választani, ahol kültéri szauna van, így garantáltan különleges lesz a pihenés!

3. Sprichst du Deutsch?

Németül, franciául esetleg olaszul tanulsz? Itt a tökéletes alkalom, hogy gyakorold a nyelvet! Vedd rá barátaidat, családodat, vagy párodat, hogy olyan nyelvterületre menjetek síelni, ahol tudod csiszolni nyelvtudásodat.  Ha az angolt érzed magadénak remek, hiszen bármelyik országban tudod gyakorolni. Amennyiben nyitott vagy, rengeteg lehetőséged nyílik ismerkedni, akár a napozóteraszról, akár a hüttéről, vagy az esti buliról van szó!

 

4. Gasztronómiai kalandok

Ha szereted a finom falatokat, akkor érdemes felfedezned az üdülőfalu adta lehetőségeket.  Ne kérj teljes ellátást, hanem nézz utána a környék legjobb éttermeinek, és próbálj ki minden nap újat. Egybekötheted a nyelvgyakorlással is, érdemes a helyieket megkérdezni, ők mit ajánlanak. Nap közben a pályán a hüttében is együtt tudsz ebédelni úti társaiddal, akik síelnek.

5. Aktív pihenés

Nem neked való az egész napos napozgatás, wellness-ezés és falatozás? Semmi gond, szinte mindenhol szerveznek helyi kirándulásokat túraösvényeken, amihez nem kell sílécet húznod. Emellett sok helyen lehet szánkózni, akár hagyományos szánkóval akár fánkkal is! Este pedig érdemes szemezgetnetek az üdülőfalu programjai között is.

Számos helyen rendeznek síversenyeket, ahol megnézheted, hogy siklanak a tapasztaltabb téli sportrajongók. Ha ez által mégis megjönne a kedved a síeléshez, a nagyobb terepeken ki vannak alakítva tanulópályák, ahol felszerelést tudsz kölcsönözni, és elsajátíthatod a sport csínját-bínját, hogy jövőre már ne csak kísérő lehess, hanem aktív síelő/snowboardozó!

Ugye, nem is olyan rossz kísérőnek lenni? Mindenképp kössetek utasbiztosítást, ha lécet is húztok, szánkóztok vagy hótalpas túráztok, akkor gondoskodjatok a megfelelő téli sportokhoz kialakított utasbiztosításról is.

Oszd meg velünk utazási szokásaidat, és nyerj HurráNyaralunk Utazási Utalványt! Regisztrálj a https://jatek.allianz.hu/utastel/ oldalon.

Kellemes téli kalandokat kívánunk!

 
Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő