Nem kell az óceánig menni, ha hullámszörföznénk!

 
 
 
 
 
 
 
 

Local's Lore | 4 perc olvasási idő

Íme, pár szuper mesterséges hullámszörf medence a “közelben”:

 
 
 
 
 
 
 

Nem szeretnél messze utazni, vagy csak szimplán szereznél egy kis rutint szörfözés terén mielőtt beveted magad az óceán hullámjai közé? Akkor neked találták ki a mesterséges hullámszörf medencéket! Ezek a hullámok kiszámíthatóbbak, könnyebben kezelhetők, és folyamatosan szörfözésre alkalmasak. Ehhez a sporthoz nincs szükségünk másra, mint egy deszkára, na meg persze jókora hullámokra. A hullámszörf lényege, hogy a deszkán hasalva beevezünk a hullámok töréspontja mögé, majd onnan az éppen érkező hullámra ráevezünk, amikor az felkapott minket, felugrunk a deszkára, és elkezdünk siklani rajta. Milyen egyszerűen hangzik, igaz?

A szörfözés sokkal inkább egy életstílus, közösség vagy akár szubkultúra mintsem sportág. Igaz, annak sem utolsó: 2020-tól hivatalosan is olimpiai sportággá avanzsálták.

SURFinPALA - Budapest, Magyarország

A Palatinus hullám medencéjében már itthon is lehet hódolni a surf örömeinek. „A legjobb dolog, ami BUDAPESTTEL történhetett”  terjedt el a szörfös szlogen, hiszen a főváros szívében, természetvédelmi övezetben, meleg termálvízben lovagolhatják meg a hullámokat a szörfösök. A hullámszörf programnak köszönhetően a Palatinus hullámmedencéjét 2013-ban a világ 10 legjobb medencéi közé választották, ezzel elindítva a világhírnév felé a Magyar hullámszörf sportot. Budapest előkelő helyzetét tükrözi, hogy az egyetlen főváros a világon, ahol a város közepén hullám lovagolhatnak a szörfösök és tanulhatnak a gyerekek azóta is.

 
 

URBAN SURF - Zürich, Svájc

Az URBAN SURF épülete egy valódi tengerparti oázis a város szívében, ahol a medencét körbeöleli a sziklás tengerpartokat idéző épületsor. Az ember pillanatok alatt megfeledkezik arról, hogy nem egy mediterrán városban ücsörög a jó zenének, nyárias falatoknak és menő szörfösöknek köszönhetően. A hely érdekessége, hogy a magyar Hello Wood tervezői álmodták meg Svájc legvagányabb szörfös paradicsomát. “Tervezési és kivitelezési munkáinkat emberközpontú szemlélet jellemzi. Célunk, hogy olyan művészi és funkcionális installációkat hozzunk létre, amelyek egyszerre csábítanak részvételre, támogatnak helyi ügyeket és elégítik ki ügyfeleink igényeit.” 

EISBACKWELLE: München, Németország

Minden bizonnyal az egyik legmenőbb látnivaló Münchenben a sportrajongók és a turisták számára egyaránt. Az Eisbachwelle a folyóparti szörfözés legnagyobb, legjobb és leginkább konzisztens központja. Az Eisbach-folyó hullámai az Englischer Garten (park) bejáratánál szörfösöket és nézőket egyaránt vonzanak a világ minden tájáról. A hely az egész világon híres, hogy a folyami szörfözéshez a legnagyobb és egyik legrégebbi központja. Az emberek 40 éve szörföznek itt. A szörfösök mutatványai népszerű pillanatképek a nagy tömeg számára. A speciális szörfösruháiknak köszönhetően a szörfösök bármikor, bármilyen időjárási körülmények között, télen is lovagolhatnak a hullámokon. A szörfözés jelenetének nemzetközi csillagait, például Jack Johnsont és Garret McNamara-t szintén kiszúrták már München város híres hullámain.

Meghoztuk a kedved? Fontos, hogy a külföldi hullámlovagláskor sem szabad megfeledkezni a biztonságról, készülj fel a váratlan szituációkra az Útitárs utasbiztosítás platina csomagjával vagy az Extrém Sportok utasbiztosítással!