Nászút a közelben—Nem kell a világ végére utazni, hogy csodát lássatok!

 
 
 
 
 
 

Dicső Inez Viktória | 4 perc olvasási idő

Még tart az esküvőszezon, ezért összegyűjtöttünk meseszép úti célokat, amik szinte egy karnyújtásnyira vannak, mégis tökéletesek a mézes hetek helyszínéül.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sokaknak kizárólag a homokos tengerpart jöhet szóba, ha nászútról van szó, azonban érdemes kilépni a konvenciókból, és körbenézni, mit tartogatnak számunkra a környező országok.

1. Bled, Szlovénia „Zöld szíve”

Távolság Budapesttől: 543 km

Egyre többen fedezik fel Szlovénia gyöngyszemét, a Bledi-tavat, közepén Bled szigetével, illetve a tópart sziklaormán található Bled várával. Ha gyönyörű panorámára, friss levegőre, gyógyvízre és tartalmas kikapcsolódásra vágytok, akkor Szlovén alpok napos oldala a tökéletes választás számotokra. Pihenés, túrázás, kikapcsolódás. Szállásul választhattok számtalan kempinghely, vendégház, és komolyabb felszereltségű szállodák közül is. Ugye milyen jól hangzik?

2. Neuschwanstein kastély, a tündérmesék kedvelőinek

Távolság Budapesttől: 753 km

Bajorország és egyben Európa egyik legismertebb és legnépszerűbb kastélyát II. Lajos építette a 19. században. Szépsége később magát Walt Disney-t is megihlette, hiszen a Hamupipőke című rajzfilmben szereplő kastélyt a Neuschwanstein kastélyról mintázták.

A környéken a kastélyon kívül rengeteg látnivaló vár rátok: gyönyörű tavak, túraútvonalak, múzeumok…  A fáradalmaitokat pedig egy jó bajor sör és kolbász társaságában pihenetitek ki egy hangulatos fogadóban.  Kell ennél több?

 

3. Comó-i tó, a hírességek kedvence

Távolság Budapesttől: 782 km

George Clooney, Brad Pitt, Madonna, Sylvester Stallone, Ronaldhino… és még számtalan híresség biztosan nem tévedhet! Nem véletlenül van birtokukban egy Comó-i tó melletti villa, ahol szívesen időznek. Como festői településénél minden perc ajándék: csodálatos panoráma, festői macskaköves kisutcák, olasz konyha. Másra nincs is szükség egy feledhetetlen, és egyben tökéletes nászúthoz!

4. Plitvicei-tavak, Horvátország ékkövei

Távolság Budapesttől: 478 km

A csodálatos Plitvicei tavak tórendszere lépcsőzetesen terül el egymás alatt. A legmagasabb tó a (Proscanski tó) 637 méteren található, míg a legalsó 503 méter magasan.  Ez azt jelenti, hogy a 134 méter szintkülönbségen csodálhatjuk meg a vízesések sorozatát. Annyira szép a nemzeti park, ahol a tórendszer található, hogy kényelmesen el tudunk a környéken tölteni akár egy hetet is. Azonban összeköthetjük egy tengerparti nászúttal is a látogatást.

Ahhoz, hogy valóban felhőtlen legyen a kikapcsolódás, ne feledkezzetek meg a megfelelő utasbiztosításról sem. Bátran osszátok meg posztunkat ismerőseitekkel is, akiknek érdekes lehet!

Kellemes kikapcsolódást kívánunk! :)

 
Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő