Mire nem gondolnak esküvő után a párok?

 

Dicső Inez Viktória | 2 perc olvasási idő

Sokszor, amikor egy pár belevág élete legnagyobb közös kalandjába, a felhőtlen boldogság közepette néhány fontos dologról megfeledkezik. Mik azok, amikre a párok gyakran nem gondolnak esküvő után?

 
  • Ha az egyik félnek (vagy épp mindkettőnek) van életbiztosítása, érdemes fontolóra venni, hogy módosítsanak az életbiztosításukban megjelölt kedvezményezettek körén, és megjelöljék benne házastársukat.
  • Nyugdíjbiztosítás és önkéntes nyugdíjpénztári számla esetén is érdemes fontolóra venni ugyanezt.
  • Frissíthető a kedvezményezettek köre, valamint hozzá is adható a házastársunk (társigénylőként) az egészségpénztári számlánkhoz – ha rendelkezünk ilyesmivel -, így ő is jogosulttá válik arra, hogy egészségkártyánk terhére vehessen igénybe szolgáltatásokat.

 

  • Érdemes újra átnézni a lakásbiztosítást, hiszen gyakori eset, hogy a pár egyik tagja már rendelkezik saját lakással, és a házasságkötést követően (vagy akár már azt megelőzően is) a pár ott folytatja közös életét. Ha a lakásra már van biztosítás, ám az csak az egyik fél bútorait, ruháit, elektronikai cikkeit foglalja magába, akkor érdemes az ingóságokkal kapcsolatos biztosítási összeget növelni, hogy mindkét fél értékeit tartalmazza. Ha pedig nászajándék is gyűlt szép számmal, azokat se felejtsük el számba venni.
  • Gépjármű biztosítások esetén is megéri tájékozódni, hiszen ha mindkét fél rendelkezik saját autóval, és azokat ugyanannál a biztosítónál biztosítják, jelentős kedvezményt érhetnek el. Szintén díjkedvezménnyel járhat, ha lakás- és gépjármű biztosítást is ugyanannál a biztosítónál kötik meg.

Amikor a házasságkötést követően megváltozik a feleség/a férj, netán mindkettejük neve, akkor az ezzel kapcsolatos módosítási kötelezettségeket általában rövid határidőn belül elintézik a párok, a bejegyzésünkben említett szerződéseknél, vagy azok egy részénél azonban szintén szükséges lehet a mielőbbi frissítés.

Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő