5+1 legszebb európai sziget

 

 
 
 
 
Dicső Inez Viktória | 5 perc olvasási idő

Ha last-minute utazásra vadászol, esetleg már a jövő évi nyaraláson töröd a fejed, ha pont idén, vagy már korábban jártál valamelyik szigeten, és szívesen idéznél emlékeket, olvass tovább…

 
 

A listánk természetesen nem átfogó, hisz felsorolni is nehéz lenne, az összes gyönyörű szigetet ahova érdemes ellátogatni. Mindegyiknek egyediségében rejlik a titka, ezért próbáltunk teljesen eltérő karakterű szigeteket összegyűjteni.

1. Santorini, Európa ékköve

A filmekből is ismert örök klasszikus, fehér házak azúr kupolával… Listánk kihagyhatatlan ékköve. A legtöbben tudják, hogy Görögország egyik ikonikus szigete, azonban azt kevesebben, hogy valójában egy szigetcsoportról van szó, aminek létrejötte egy vulkanikus robbanásnak köszönhető. A gyönyörű panoráma rengeteg turistát vonz, így érdemes előre foglalnod asztalt a kiszemelt étterembe, hogy tényleg a naplementében vacsorázhass. Szervezett túrák keretében is megismerhetjük jobban a szigetet, akár vízen, akár szárazföldön. Érdemes kihasználni minden pillanatot Santorini-n, ami valóban egy darabka „földi mennyország”. (A fejléc képen, és az alábbi képen is Santorini-t láthatod)

2. Madeira, az örök tavasz szigete

A szintén vulkanikus eredetű sziget Portugáliához tartozik. Tökéletes választás azoknak, akik a langyos meleget szeretik, nem a perzselő napsütést. Az örök tavasz szigete elnevezést is klímájának köszönhetően kapta, mivel a sziget délkeleti oldalán 23 fok a legmelegebb hónap átlaghőmérséklete, míg 21 fok az északnyugati részén. Az időjárás a természetjáróknak kedvez, hiszen zöldellő növényzetével és gyönyörű virágaival Madeira egy óriási botanikus kertre emlékeztet, ahonnan a bámulatos panorámát élvezhetik.

3. Mykonos és Ios szigete, ha pezsgő éjszakai életre vágysz

A két görög sziget nem csak természeti adottságai miatt népszerű a fiatalok körében, hanem azért, mert éjjel-nappal találhatnak bulit maguknak. Akár partyhajóról, habparty-ról, vagy menő bárokról van szó, a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. Nem véletlen, hogy Mykonos-t Ibiza legnagyobb riválisának tekintik, mivel rengeteg híresség is látogatja nyaranta a pazar szigetet a pezsgő éjszakai életének köszönhetően. Éppen ezért felkapottabb, és ez által kissé drágább, mint Ios. Akármelyik sziget mellett dönt az, aki szórakozni vágyik a nyaralás mellett, ezen a két szigeten biztos megtalálja számításait!

 

4. Mallorca, ahol tökéletes a nyaralás

Listánkról nem maradhat le Spanyolország legszebb szigete, Mallorca sem. Ha a homokos tengerpart és a kristálytiszta víz nem lenne elég, az aktív pihenésre vágyók kirándulhatnak, búvárkodhatnak, biciklizhetnek, vagy akár sziklát is mászhatnak. Ez esetben megfelelő utasbiztosítás (választott sport alapján pl. Allianz Útitárs utasbiztosítás platina csomagja vagy Extrém Sport utasbiztosítás). A sziget komppal is megközelíthető Barcelona-ból, így összeköthetjük városnézéssel is a nyaralásunkat.

5. Ciprus, Afrodité szigete

Nem véletlen, hogy a szépség és szerelem görög istennője ezen a szigeten született meg. A félig görög, félig török fennhatóság alatt álló csodálatos úti cél egyszerűen kihagyhatatlan! Akár családdal, akár párban, vagy barátokkal szeretnétek nyaralni, Ciprus tökéletes választás. Akik kicsit nyugodtabb kikapcsolódást keresnek, azoknak Paphos és Protaras a tökéletes választás. Akik az éjszakai életet keresik, Ayia Napa felé vegyék az irányt, amit szintén szoktak a görögök „Ibizájaként” emlegetni, mivel minőségi klubok és bárok hada várja a szórakozni vágyókat, nappal pedig a csodálatos fehér homokos tengerparton lehet kipihenni az esti fáradalmakat. Kultúrából sincs hiány: Limassol és Nicosia is rengeteg történelmi emlékkel várja a felfedezőket. Érdemes autót bérelni, és azzal bejárni a szigetet, de a tömegközlekedés is kiváló.

5+1 Szardínia, ha kíváncsi vagy Európa Grand Canyon-jára

A Földközi-tenger második legnagyobb szigete nem csak ámulatba ejtő, kristálytiszta türkiz vizeivel csábít, hanem izgalmas örökségével is. Az ötezer éves titokzatos kőépítmények, azaz a nuraghik, (egyesek szerint magáról Atlantisz maradványairól van szó) egészen izgalmas felfedeznivalók, csakúgy, mint Gola Su Gorropu, azaz Európa egyik legmélyebb pontját magába foglaló kanyon is. Ha igazi trópusi hangulatra vágysz, mégis elérhető távolságra, Szardínia a neked való úti cél.

Akármelyik sziget keltette fel az érdeklődésedet, ne felejtsd el a megfelelő utasbiztosítás megkötését, ami sok kellemetlen perctől kímélhet meg. Nézd meg infografikánkat az online biztosításkötésről!

 
Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő