Lappföldi kalandok egész télen

 
 
 
 
 
 
 

Dicső Inez Viktória | 3 perc olvasási idő

Köztudott, hogy a Mikulás rezidenciája Lappföldön található, ami egymagában is felér egy remek programmal, azonban nem csak emiatt érdemes ellátogatni a csodálatos finnországi Lappföldre!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rovaniemi, az igazi Mikulás otthona

A Mikulás falu Rovaniemi közelében található. Az év 175 napjában hófehér a táj, 20-30 centiméter vastagságú hótakaró fedi a tájat. A téli időszakban átlagosan -10 és -15 fok között mozog a hőmérséklet. A Mikulás falu mellett látogassunk el a Mikulás parkba is, ami egy valóságos földalatti vidámpark. Rovaniemi nem csak decemberben különleges. Egy nemzetközi egyetemi város, emellett kereskedelmi és kulturális központ is. Kiváló kiinduló pont a lappföldi kalandokhoz! Érdekeség, hogy Rovanimei testvérvárosa Veszprém is, ami 3200 kiló méterre fekszik tőle.

Sarki fény

Sokan egy egyedülálló természeti jelenség nyomában utaznak ide, nem véletlenül. A sarki fény (Aurora Borealis) januártól egészen áprilisig megfigyelhető, természetesen ehhez szükséges tiszta égbolt, és egy kis szerencse is.  A legjobban Kittilä és Saariselkä közelében lehet látni. Ha biztosra akarsz menni, lehetőséged van megszállni üvegtetős kunyhókban, ahonnan egész éjjel gyönyörködhetsz az égboltban.

 

Havas kalandok, avagy husky-k, rénszarvasok és motoros szán

Amennyiben ellátogatsz Európa legészakibb vidékére, mindenképpen fel kell pattannod egy szánra! Ehhez több „meghajtást” választhatsz, a legnépszerűbbek a kutyás és a rénszarvasok által húzott szánok. Számos ilyen túra közül válogathatsz kedvedre, és tényleg életre szóló élményben lesz részed. Ha márciusban jársz erre, mindenképp légy résen, mert ekkor tartják Inari-ban a „rénszarvaskirály” futamokat, ahol a legügyesebb rénszarvast meg is koronázzák. Ha sebességre vágysz, a motoros szán lesz a kedvenced. Igazán felemelő élmény tud lenni a csodálatos fenyők között suhanni!

Ahol a jég az úr

Utaztál már jégtörőn? Ha a válaszod nem, ne csüggedj, mert a Botteni-öbölben erre is lehetőséged van a világ egyetlen idegenforgalmi szolgálatba állított jégtörőjén, a Sampo-n. Amennyiben elég kalandvágyó vagy, és bírod a hideget, búvárruhában lehetőséged van a jeges tengerben is ringatózni. Utána garantáltan vágyni fogsz a finn szauna melegére!

Medvekonzerv? Alap!

Lappföld különleges ízeinek hála, az idelátogató garantáltan izgalmas gasztronómiai élményekkel térhet haza. A rénszarvas hús rendkívül népszerű, ám helyi pénztárcához mérten is igen borsos az ára. Minden étterem és bolt kínálatában megtalálhatjuk több formában is a szarvashúst. Bátran próbáljuk ki a szarvas burgert, és a szarvasos kebabot is! Ezen felül lazacból és egyéb halfélékből is találunk fogásokat bőven. A medvehúst is előszeretettel használják számos húsétel alapjául (pl. konzerv, kolbász, húsgolyó) .

Reméljük sikerült meghozni a kedvedet az arktikus kalandokhoz! Ne feledkezz a megfelelő utasbiztosításról, és ha motoros vagy kutyás szánra ülnél, gondoskodj a téli sportok utasbiztosításáról is!

 
Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő