3+1 különleges úti cél repülővel

 
 
 

Dicső Inez Viktória | 4 perc olvasási idő

Bejegyzésünkben négy korántsem szokványos helyszínt mutatunk be, amit érdemes számításba venni repülős utazásaid tervezésekor!

 
 
 
 
 
 
 

1. Penang, Malajzia gasztronómiai fővárosa

Penang egy rendkívül izgalmas sziget az Indiai-óceánon, Malajzia színfoltja, ahova egyedülálló hangulata, és izgalmas gasztronómiai kínálata miatt a helyiek is szívesen látogatnak.

A maláj, indiai, arab és kínai népek kultúrájának összefonódásának köszönhetően a mecsetek, pagodák és szentélyek, illetve a keresztény templomok jól megférnek egymás mellett, ahogy az indiai éttermek mellett a kínai büfék és piacok és a reggae bárok is.  

Gerogetown a központi városa, ahol megcsodálhatjuk a koloniális épületeket, elveszhetünk a hangulatos, árusokkal teli kis utcákban, boltokban, az autentikus kínai negyedben, és kipróbálhatjuk a legizgalmasabb fúziós konyha ihlette ételkülönlegességeket is. Ínyenceknek kötelező!

2. Chiang Mai, az „Észak rózsája”

Ha nem vonz a túlzsúfolt partvidék és Bangkok, akkor mindenképp érdemes ellátogatnod Chiang Mai-ba ami az ország második legnagyobb városaként Észak-Thaiföld központja, azonban hangulatban teljesen eltér a fővárostól. Hegyekkel és folyókkal övezett völgyben fekszik, inkább kertváros jellegű, a főbb utat kis kanyargós utcácskák kötik össze.

Több száz buddhista templom található itt, de szép számmal vannak árusok (főként kézműves dolgokat, ékszereket, ruhákat, cipőket árulnak meglehetősen kedvező áron), emellett sült és főtt ételek garmadájával, és trópusi gyümölcsök felülmúlhatatlan választékával várják az utcai ételárusok az éhes helyieket és turistákat. 

Érdemes kipróbálni a méltán híres thai masszázst is, erre is számtalan helyen nyílik lehetőségünk az utcákat járva.

 

3. Salalah, a „Kelet karibja”

Az Omán déli részén található feltörekvő nyaraló régió ideális azok számára, akik kedvelik a téli egzotikus utakat, mivel október és május közötti időszakban van nyár, ezután monszunidőszak következik. Strandolásra, természetnézésre legkiválóbb ez a térség, a tengerpart mellett gyönyörű zöld területeket is felfedezhetünk, ha lehetőségünk van rá, érdemes kirándulásainkhoz autót bérelni (mivel nincs tömegközlekedés, a taxi pedig rendkívül drága).

Salalah előnye valakinek hátrányt is jelenthet: aki végtelen gyönyörű homokos, nyugalmas tengerpartot keres, ez a neki való úti cél, mivel nincs még nagyüzemi turizmus, és a turisták kiszolgálása természetesebben szívélyes.
A türkizkék, gyönyörű tiszta vízben a parttól nem messze látni lehet delfineket is. Azonban ez azt is jelenti egyben, hogy a szórakozási lehetőségek gyérek, gyerekcipőben jár a turizmus. 

+1 Kathmandu, a világörökségek mekkája

Az egész világon, egyedülálló módon Nepálban, Kathmandu völgyében 15 kilométeres sugarú körben hét világörökségi rész is található. Ezek között van a Sagarmatha Nemzeti Park (a Mount Everest-tel), és Lumbini, azaz Buddha születési helye is. A fantasztikus kulturális örökség mellett gasztronómiai érdekességek is várnak.
 Frissen facsart ízletes gyümölcslevek, és sült-főtt ételek várják az idelátogatókat rendkívül barátságos áron. Érdemes a Thamel negyedben beülni egy kellemes kis vendéglőbe.

 Tibet kínai megszállásakor sok tibeti szerzetes Nepálban telepedett le, így született meg a különleges hangulatú „Kis-Tibet”, ami Kathmandutól nem messze található.

Érdemes Pokhara városát is meglátogatni, ahol annyi program és látnivaló vár, hogy több napot is érdemes eltölteni.

Kalandjaid tervezésekor ne feledkezz meg az utasbiztosításról!

Ezekre a csodálatos helyekre a Qatar Airways-szel mindössze egy átszállással eljuthatsz, ráadásul az Allianz ügyfeleként most különleges kedvezményben részesülhetsz, amennyiben az Allianz2018 promóciós kódot használod:

  • 10% kedvezmény a mindenkori business és turista osztályra szóló jegyek alapárából
  • 5% kedvezmény a promóciós business és turista osztályra szóló jegyek alapárából.

További részletekért kattints! 

 
Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő