Karácsony az otthon melegében

Local's Lore | 3 perc olvasási idő
Az elmúlt időszak az újraértékelésről és az újraértelmezésről szólt. Nincs ez máshogy a családi kötelékekkel, az otthonainkkal vagy a karácsonyi ajándékokkal sem. 

A rohanó világban hajlamosak voltunk a munka és az élvezetek halmozására, amit sokszor a szeretteinkhez fűződő viszonyunk sínylett meg. Most, hogy a pandémia második hulláma az ünnepeket is érinti, a szeretteinkkel együtt és az otthon töltött időszak is formálódik. Az idei sok negatív esemény mellett törekedjünk arra, hogy pozitívan éljük meg a változást, ne mondjunk le az ünnepek meghitt hangulatáról és ízeiről annak ellenére sem, hogy most még inkább a négy fal között begubózva fog telni az Adventi időszak. Elővehetjük a régóta padláson porosodó díszeket, a gyerekek már elfeledett játékait, valamint, ha csak alkalomszerűen is, de a régmúlt hagyományait is. Szintén jó alkalom lehet, hogy mi magunk készítsünk díszeket, akár kisebb játékokat vagy szeretet-csomagot a rokonainknak, barátainknak vagy akár szomszédainknak.

Mi most egy indusztriális térbe engedünk bepillantást, ahol a nagy ablakoknak köszönhetően csodálatos fény tölti meg az amúgy is tündöklő teret. A régi korok díszei, úgy mint a fa hintaló, a kézzel készített karácsonyfadísz, a lakás egyéb bútor-kiegészítőivel teljesen új és modern összhatást keltenek. 

Az ünnepi készülődéshez a lakás díszítésen túl nagyban hozzátartozik az ajándékozás is. Mi, a Local’s Lore csapatával megfogadtuk, hogy idén háromféle ajándékban gondolkodunk:

/// Kézzel készített játékok és ruhák a családjaink legkisebb tagjainak, melyeket magyar tervezőktől vásárolunk, annak érdekében, hogy támogassuk őket.

/// Olyan dekorációs és lakberendezési tárgyak, amelyek otthonosabbá teszik lakásunkat, házunkat ha már idén másodszorra is mindennapjaink megélésének központi helyszínévé váltak. Ezeket is magyar tervezőktől, márkáktól vagy helyi concept store-okból szerezzük be, és ha ti is hasonlóképpen gondolkodtok, akkor az előző Designkörkép névre keresztelt blogbejegyzésünk ehhez kiváló útmutató lehet!

/// A harmadik pedig az élmények kategóriája. Ki tudja mikor tudunk újra megszállni kedvenc vidéki szállodánkban vagy egy erdőszéli modern kabinban, ellátogatni szeretett éttermeink, kávézóink egyikébe… Nekünk továbbra is missziónk a lokális kisvállalkozások támogatása! Ennek kiváló formája lehet a voucherek vásárlása, illetve az éttermek által összeállított piknik kosarak, mellyel egyszerűen mosolyt csalhatunk szeretteink arcára.

Az ajándékozás régi hagyomány, a törődés és a szeretet jelképe, de ne feledjük, hogy nem kell rögtön az áruházba rohanni valami újért ahhoz, hogy boldogok legyünk és biztonságban érezzük magunkat! Az otthon melegéről a család gondoskodik, a biztonságról pedig az Allianz Otthonom lakásbiztosítás!