Itt az ősz, irány a márkaszervíz!

 

 
 
Dicső Inez Viktória | 3 perc olvasási idő

A természet az egyik legszebb arcát mutatja ilyenkor, a fák gyönyörű színekben pompáznak, és mi is gazdag programkínálatból válogathatunk a szüreti időszakban.

Sokunk dönt az autó mellett, akár belföldi, akár külföldi utazásról van szó. Azonban mielőtt nekivágunk a nagy útnak, célszerű az autónkat átvizsgáltatni. Biztonságunkat azonban nem bíznánk akárkire, így érdemes márkaszervizbe ellátogatni szeretett gépjárművünkkel!

 

 
 
 
 

Nyomás!

Mikor ellenőrizted utoljára a guminyomást? Rég volt már, igaz? Ha a válaszod igen, akkor azon autósok táborát gyarapítod, akik a veszélyek ellenére nem ellenőrzik az abroncs nyomását rendszeresen. 
Sajnos ők vannak többségben, pedig az ebből eredő veszélyek kiküszöbölésén túl az üzemanyag fogyasztáson is spórolhatnának ennek a hasznos szokásnak a beiktatásával. Bár lehet, hogy szabad szemmel nem is veszed észre, de az abroncsból a levegő lassan szivárog, ezáltal folyamatosan veszít nyomásából.

Ha alacsony a gumikban a nyomás, csökken az autó stabilitása, nehezebbé válik az úttartás, legrosszabb esetben elvesztheti a vezető a kontrollt az autó felett. Hamarabb megy tönkre a gumi, ami szakadáshoz, esetleg a szétrobbanásához vezethetés ennek fatális következményei lehetnek…
Nem beszélve arról, hogy az alacsony nyomás következtében nő az üzemanyag fogyasztás, emellett magasabb lesz a CO2-kibocsátás.

Ha túl magas a nyomás, akkor a gumi nem érintkezik megfelelően a talajjal, ezáltal csökken a menetstabilitás, ami megint csak veszélyforrás. Ebben az állapotban szintén nő az abroncs sérülékenysége.

Nagyobb utak előtt feltétlenül, hétköznap pedig legalább kéthetente ellenőrizd a guminyomást!
Ne felejtsük el a pótkereket sem, hisz bármikor szükségünk lehet rá, így nézzük meg azt is időről-időre!

Ha eltérést észlelünk, irány a szakember!

 

Az elkerülhetetlen

Sajnos ősszel szinte elkerülhetetlen, hogy esőben kelljen vezetnünk. Hozzuk ki a maximumot ebből a helyzetből is! Az elöregedett ablaktörlő lapátokat cseréltessük le, hisz szintén veszélyforrást jelenthet. A nem elég hatékony törlés csökkenti a látási viszonyokat, emellett csíkokat hagy a szélvédőn, karcolhatja azt. A sofőrnek a csökkent látási viszonyok miatt a szemét erőltetnie kell, ami kimerítő lehet a fokozott koncentráció miatt. Ez hosszú utakon még inkább növeli a balesetek kockázatát. 
Az eső áztatta, csúszós utakon figyeljünk a sebességünkre, érdemes a száraz időhöz képest kicsit visszavennünk a tempóból.

Óvatosan vezess a lehullott levelekkel borított úton is, mert amellett, hogy csúszós, a levelek még kátyúkat is rejthetnek.

+1 jó tanács:

Ne feledkezz meg a megfelelő casco biztosításról sem. Most a 10% online kedvezmény mellett 200.000 Ft értékű Marso gumiabroncs utalványt nyerhetsz, ha 2017. október 16. és november 20. között kötsz casco biztosítást weboldalunkon.

 
Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő