Így síelünk mi!

Dicső Inez Viktória | 3 perc olvasási idő
Földrajzi közelség, kiváló ár/érték arány és biztonság – több mint kétszáz kollégánk töltötte ki azt a kérdőívet, aminek eredményeit és tanulságait most ismertetjük.

Mely országok a legnépszerűbbek?

Elsőként feltérképeztük, mely országok és síterepek a legkedveltebbek—persze arra is kíváncsiak voltunk, hogy miért pont ezek a kedvencek. A síelők több mint fele a Kárpát-medencében vagy az Alpokban tölti téli vakációját. A legnépszerűbb úti célok között a hazai sípályák mellett Ausztria, és Olaszország foglal el előkelő helyet. 

A három kedvenc síterep közül ennek megfelelően kettő Ausztriában található (Murau, Semmering), a harmadik pedig Eplény. Az Allianzosok körében szintén nagy népszerűségnek örvend még a Tátra, Schladming és Les 2 Alpes is, de Maribor is több szavazatot kapott.Miért pont ezek a síterepek?

Vezető okként szerepel a jó megközelíthetőség (illetve a pályák közelsége), emellett rendkívül fontos, hogy jól karbantartott, hóbiztos terepekről legyen szó. Ezen felül sokaknak előny, ha családbarát a környezet, és nem túlzsúfoltak a pályák. A gyönyörű táj, és a jó hangulat tud még kedvencek közé emelni egy-egy síterepet. 

A legtöbben egy hetet szánnak a téli kikapcsolódásra, míg a válaszadók 30%-a utazik ennél rövidebb időre. Ők inkább Magyarországot, és szomszédainkat preferálják.
 

Utazás-hogyan?

Több mint 90%-a az Allianzosoknak autóval utazik, így indulás előtt nekik is érdemes áttekinteni az assistance, illetve a casco biztosítás nyújtotta lehetőségeket is. A fennmaradó 10%-a síelőknek a buszos utazást választja. Egy közös azonban van bennünk: mindenki társasággal szokott síelni menni. A legtöbben barátokkal utaznak, de szép számmal viszik magukkal ilyenkor az egész családot is barátaik mellett. 
 

Mi az, ami nem maradhat otthon?

A biztosítás. Több mint 90%-a a válaszadóknak mindig köt téli sporthoz ajánlott utasbiztosítást. Akik nem kötnek, azok belföldön síelnek. Így elmondható, hogy a társaságon kívül az Allianzosok számára ez a legfontosabb. Legtöbben telefont, fényképezőt, laptopot, bankkártyát/készpénzt, könyvet vagy e-book olvasót is hoznak magukkal, de sokan vannak, akik élelmiszerről, gyógyszerekről vagy elsősegély felszerelésről is gondoskodnak.

Kedves olvasó, ki tudja… Lehet, legközelebb egy Allianzossal ismerkedsz meg egy hüttés buli alkalmával. :-)

Képeinket a kollegáink által beküldött fotókból válogattuk össze.

Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő