Helyek, amiket látnod kell a hosszú hétvégék során!

 
 
 
 
 

Dicső Inez Viktória | 4 perc olvasási idő

Még két hosszú hétvége, egy őszi és egy téli szünet is előttünk áll, ami remek lehetőséget kínál őszi kirándulások megszervezésére, ezáltal csodálatos helyek megismerésére!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tavaszi bejegyzésünkben már adtunk egy kis gondolatébresztőt hosszú hétvégék kapcsán, írtunk már arról is, hogy mi, Allianz-osok hova szeretünk járni kirándulni, illetve legutóbb gyönyörű helyekre hívtuk fel a figyelmet, nem csak nászutasoknak. :)

Most újabb csodálatos úti célokat gyűjtöttünk egy csokorba, reméljük sikerül belőle ihletet merítened az őszi/téli kalandokhoz!

1. Garda-tó

Távolság Budapesttől: 853 km

Észak-Olaszország legnagyobb tava igazán különleges atmoszférával várja a kirándulókat, mivel egyszerre érezzük a mediterrán jegyeket, és tapasztalhatjuk meg a hegyvidéki sajátosságokat is.

A tó és környéke mindenki számára tartogat megfelelő kikapcsolódási lehetőséget:

  • A tó déli része tökéletes családosok számára, mivel állatkert, vidámpark és még számtalan kikapcsolódási lehetőség várja a látogatókat.
  • Desenzano del Garda kiváló azoknak, akik szórakozni szeretnének kirándulásuk során.
  • Az északi részt inkább azoknak ajánljuk, akik romantikusabb, csendesebb pihenésre vágynak, mindezt gyönyörű környezetben, változatos állat-és növényvilággal.

2. Bohinj-tó, Vogel hegy, és Vintgar Gorge

Távolság Budapesttől: 537 km; 555 km és 526 km

A csodálatos Bled-et már említettük , mint kiváló úti cél, azonban Szlovénia még rengeteg kincset tartogat! Lássuk a tökéletes hosszú hétvégés túraútvonalat:

  • Bohinji-tó: Szlovénia legnagyobb tava körül lélegzetállító természeti adottságok mellett, egy csodálatos, 21 km-es kört tudunk tenni, kiépített, aszfaltozott túraútvonalon.  Utunk során megismerhetjük a mitikus kecskebak, Zlatorog, azaz Aranyszarv legendáját, és a szobrát is megcsodálhatjuk. Bejegyzésünk fejléc képén is a tó látképe tárul elénk. 
  • Vogel hegy: Ha már a Bohinji-tó környékén járunk, lehetőségünk van Ukanc-ból felvonós kirándulást tenni a Vogel hegyére, ahol bámulatos panoráma tárul elénk a tóra. Erre a kirándulásra célszerű egy egész napot hagyni!
  • Vintgar Gorge:  A Vintgár szurdok egy vadregényes természeti csoda, ami minden látogatót lebilincsel és rabul ejt. Mélységek és falak, sebes folyó, és Szlovénia legmagasabb vízesése. Kell ennél több? A lenti képet a szorosról kolleganőnk készítette kirándulásakor.
 

3. Zöld-tó (Grüner see), Ausztria

Távolság Budapesttől:  374 km

Ha már láttuk a lenyűgöző „Disney kastély-t”, akkor érdemes ellátogatni a Zöld-tóhoz is, ami mindössze 4 órára fekszik Budapesttől.  Nyáron búvárparadicsom, ősszel pedig egy teljesen más arcát mutatja, azonban a csodálatos színjáték, és a kristálytiszta víz minden évszakban ugyanúgy megbabonázza a látogatókat. Tiszta levegő, gyönyörű hegyek és növényzet, ez mind garantáltan elősegíti az őszi feltöltődést!

4. Gyilkos-tó, Erdély

Távolság Budapesttől: 671 km

Bakancslistánkon egy újabb tó, azonban mégis teljesen más atmoszférával.  Különlegessége, hogy fenyőcsonkok állnak ki belőle, amik az egykori fenyőerdő maradványai, amit letarolt a hegyről lecsúszó törmelék.  Egyesek egy 1838-ban történt földrengéssel hozzák kapcsolatba a torlasztó kialakulását. Egy biztos: páratlan szépségű, és rendkívül érdekes természeti jelenség. Közigazgatásilag Gyergyószentmiklóshoz tartozik, onnan 25 km-re fekszik. Kijelölt, kiépített turistaútvonalon járhatjuk körbe a páratlan látványt nyújtó tavat.

5. Aludj hordóban!

Ötödikként nem egy konkrét úti célra fel a figyelmedet, hanem egy különleges szállásformára. Szomszédjainknál Ausztriában, és Szlovéniában is találsz úgynevezett „hordó-hotelt”, ahol egy óriási méretű hordóban tölthetjük az éjszakát, szuper komfortos és meghitt körülmények között. Ugye milyen szuperül hangzik? „Barrel hotel” kulcsszóval több hasonló jellegű szállást is találsz.

Ha sikerült kiválasztanod a megfelelő úti célt, indulás előtt mindenképp köss megfelelő utasbiztosítást, és élvezd a kirándulás minden percét gondtalanul!

 
Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő