Halloween dekoráció otthonodban

 

 
 
 
Dicső Inez Viktória | 4 perc olvasási idő

Hazánkban is egyre népszerűbb a Mindenszentek estéjén megtartott ősi kelta ünnep, ami főként „szellemes”, játékos hangulatának köszönhető. Ha kedvet kaptál egy kis töklámpás faragáshoz (akár egyedül, akár családoddal vagy barátaiddal), esetleg feldobnád az otthoni dekorációt egy-két alkalomhoz illő dísszel, segítünk!

 
 
 

1. Jack, a töklámpás

A Halloween legismertebb szimbóluma, a kivájt töklámpás két célt szolgál a legenda szerint: távol tartja a gonosz szellemeket, emellett segít fényével a halottak szellemeinek, hogy azok hazataláljanak.

A tökéletes töklámpás elkészítéséhez szükségünk van egy érett sütőtökre, ami megfelelően stabilan áll. Ha megvan, rajzoljuk fel filccel az arcot, amelyet szeretnénk kivájni. Az arc körvonalát ezután gombostűvel szurkáljuk át, ez megkönnyíti a kivájást. 

Vágjuk le vízszintesen a tök tetejét, és vájjuk ki egy kanállal a belsejét. Ha ez megvan, egy rövid pengéjű késsel ki tudjuk vágni az arcot. Ha van otthon vazelinünk, egy papírtörlő segítségével dörzsöljük át vele a tök külsejét és a kivájt arc belső peremeit is, így tovább marad frissen az elkészült dekorációnk.

Amennyiben lehetséges, a töklámpást szabadon tároljuk, például teraszunkon, kertünkben, ajtónk mellett, mivel szobahőmérsékleten kevésbé tartós. Esténként tegyünk bele mécsest.

2. Szellemes lufik, flakonok

Talán az egyik legegyszerűbb, és leginkább mutatós dekorációs elemek a képen látható lufik. Nincs más dolgunk, mint beszerezni egyszerű, héliummal töltött narancssárga, fehér és fekete színű léggömböket, amiket kedvünkre dekorálhatunk egy egyszerű fekete filc segítségével. A lufikat vicces kísértet fejekké, vámpírokká és töklámpásokká varázsolhatjuk pillanatok alatt. Kis denevéreket is pingálhatunk, ha éppen úgy tartja kedvünk, a lehetőségeinknek csupán a képzeletünk szabhat határt!

Ugyanez működik fehér színű, nagyobb méretű, üres műanyag flakonnal is, amire szintén fejeket rajzolhatunk a címke leáztatása után. A kidekorált flakonokba égősort helyezhetünk el, ami által még hangulatosabbá tehetjük azt, főként az esti órákban.

 

3. Szellemek, denevérek a falon

A képen látható jópofa fali dísz elkészítéséhez szintén kevés eszközre van szükséged. Ha sötét színű falra szeretnél dekorálni, abban az esetben a denevéreket le tudod cserélni szellem alakokra is, amit szimpla fehér papírból is kivághatsz.  Ha világos színű a fal, akkor a denevéreket érdemes alkalmazni.

Vegyél fekete kartonpapírt és gyurmaragasztót. Kisebb-nagyobb denevérformák körvonalait rajzold meg a kartonpapíron, majd vágd ki őket. Ezt követően tetszés szerinti alakzatban díszítsd velük a falat a gyurmaragasztó segítségével. Természetesen itt is variálhatod a színeket és formákat (szellemek, denevérek, töklámpás stb.).

4. Kísértetjárás a kertedben

Teraszodon, erkélyeden, kertedben is felállíthatod a saját szellemcsapatodat, csupán nélkülöznöd kell egy kis időre a seprűdet, partvisodat. Rögzítsd fejjel lefelé a seprűt (kert esetében állítsd a földbe, vagy támaszd a melléképület falához, hasonlóan a képünkhöz).
Egy régi, nem használt lepedőre textilfilccel, vagy alkoholos filccel rajzolj szellemarcot, majd egyszerűen takard le a seprűt vele úgy, hogy az arc legyen elől. Bú!

Reméljük sikerült meghozni a kedved az alkotáshoz. Ne feledkezz meg otthonod biztonságáról sem, akár pihenéssel, akár utazással töltöd az őszi hétvégéket.

 
Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő