Ezért szeretjük a téli sportokat
 

Allianz Hungária Zrt. | 4 perc olvasási idő
A hideg időjárás ellenére számos lehetőség kínálkozik a kikapcsolódásra télen is. A síelés vagy snowboardozás szerelmesei örömmel utaznak néhány napra a környező országokba, de az is remekül szórakozhat, aki a sportolás helyett inkább csak lazítana.

Káprázatos látvány

Nem kell feltétlenül síléc ahhoz, hogy jól érezd magad a hegyen, már csak a kilátás miatt is érdemes ellátogatnod egy síparadicsomba. Számos helyszínen szerveznek hótalpas túrákat, így eljuthatsz a legszebb kilátópontokhoz és élvezheted a friss hegyi levegőt. Ráadásul néhány szállás melegvizes kültéri medencével vagy panorámaszaunával is rendelkezik, ahonnan ámulattal csodálhatod a környező havas hegycsúcsokat.

 

Téli olimpiai játékok

Február 4. és 20. között kerül megrendezésre a 2022-es téli olimpia, idén Pekingben. Egy ilyen nagyszabású sportesemény hangulata még a tévé képernyőjén keresztül is magával ragad. A sportolók emberfeletti teljesítménye, könnyed, profi mozdulatai láttán sokan azonnal felkapnák a felszerelést, és elindulnának a hegyekbe. Ha még sosem síeltél, de az olimpia meghozza a kedved, keress egy tanulópályát, ahol felszerelést tudsz kölcsönözni, és képzett oktatók segítségével elsajátíthatod az alapokat.

 

 

Zsírégetés

A decemberi ünnepi időszak során gyakran felkúszik néhány plusz kiló, amelyet néhány nap aktív síeléssel akár el is tüntethetünk. A téli sportok közül a leghatásosabb zsírégető edzés a sífutás, de a lesiklás során is igénybe vesszük a láb, far, törzs és kar izmait is. A téli sportok folyamatos koncentrációt igényelnek, az intenzív izom-ideg kapcsolatnak köszönhetően pedig még több kalóriát éget el a szervezet, ez testalkattól függően akár 2500-3000 kcal is lehet 5-6 óra alatt. Sportolás után válassz az étlapról egészséges és tápláló, de kalóriaszegény ételt, ha tényleg fogyni szeretnél.

 

Wellness, gasztronómia, forró italok

Azok számára, akik nem fogyókúráznak, bőven adódik lehetőség ízlelőbimbóik kényeztetésére ételek és italok formájában is. Az osztrák hütték jellegzetes étele a gőzgombóc, illetve valamilyen laktató, meleg levest is biztosan találunk a kínálatban. Szlovákiában a korhelyleves és a juhtúrós galuska a sztár, Svájcban és Franciaországban pedig a sajté a főszerep. Italok terén is rengeteg különlegességgel találkozhatunk, a hideg időjárásra való tekintettel forró italokból általában széles a választék alkoholos és alkoholmentes változatban is. Egy egész napos sportolás vagy túrázás után tested megérdemel egy kis kényeztetést. Fagyos végtagjaidat felolvaszthatod a jakuzziban vagy a szaunában, miközben mentálisan is feltöltődsz. A wellness szolgáltatások az izmok regenerálódását is segítik, egy kis nyújtással kiegészítve talán az izomláz is elkerülhető.

 

 

Biztosítás

Érdemes alaposabban utánanézni, hogy pontosan milyen utasbiztosítást válasszunk, hiszen olyan esetekben is kaphatunk segítséget, amire nem is számítanánk. Például fontos megjegyeznünk, hogy az Allianz Téli Sportok biztosítása csak a kijelölt pályán történő síelésre és snowboardozásra nyújt fedezetet, ellenkező esetben az Extrém Sportok utasbiztosításunkat ajánljuk.

Az Allianz online utasbiztosítást kínál, melyet az allianz.hu oldalon néhány perc alatt megköthetsz otthonod kényelméből.