Csodálatos korcsolyapályák, amiket egyszer mindenképp ki kell próbálnod!

 
 
 
 
 
 
 

Dicső Inez Viktória | 4 perc olvasási idő

Ha szeretsz siklani a jégen, ezeket a lélegzetelállító helyszíneket érdemes a bakancslistádra felvenned!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Amszterdam, Ice*Amsterdam

Ha elég alacsony a hőmérséklet, a helyiek és a turisták örömére a holland főváros egésze korcsolyapályává változik a csatornáknak köszönhetően. Nem kell aggódnunk azonban, ha mégsem repkednek a mínuszok látogatásunkkor, hisz számos hangulatos műjégpálya várja a siklani vágyókat télen. Az egyik legnépszerűbb, és legismertebb a korcsolyapálya a Rijksmuseum előtt (képünkön) november közepétől egészen február elejéig várja a látogatókat.  Érdemes megemlíteni még Flevonice-t, ami bár nem Amszterdamban van, a jég szerelmeseinek szinte kihagyhatatlan, hisz a téli hónapokban 5 km hosszú jégpályán kanyaroghatnak.

2. Bécs, Wiener Eistraum

Az osztrák főváros oly sokszor került már szóba bejegyzéseinkben. Most sem lehet kihagyni! A bécsi városháza előtti tér, és az azt körülölelő park a téli időszakban mesés jégvilággá változik, egészen március elejéig. Két nagy korcsolyapályát alakítanak ki, amit izgalmas kis „jégfolyosók” kötnek össze a park fái között. A városháza előtt kialakított pályán, és a park többi részén így összesen 8000 négyzetméternyi kiváló jégpáncél várja a látogatókat. Természetesen a forró puncs és a tea sem maradhat el! Sötétedés után csodaszép kivilágítás teszi még hangulatosabbá a bécsi korcsolyapálya rendszert, ami valóban igazi „jégálom”.

 

3. Moszkva, Vörös tér

Az orosz főváros Vörös tere egészen február végéig várja a korcsolyázni vágyókat, ahol a minőségre kiemelt figyelmet fordítanak. A pályát óránként frissítik, így valóban élmény a siklás! A gyönyörű környezet mellett a pályát idén klasszikus szovjet mesehősökkel dekorálták ki, akik a gyerekek nagy örömére a pályán is rendszeresen megjelennek a korcsolyázók között. Ebben az időszakban Moszkva még inkább varázslatos arcát mutatja az ideérkezőknek.

4. London, Canary Wharf

Ha szereted a modern környeztet, akkor a London keleti városrészében található  Ice Rink Canary Wharf-ot imádni fogod. Az irodaházak sűrűjében terül el az 1200 négyzetméteres, a londoniak körében rendkívül népszerű kiválóan felszerelt műjégpálya. A sport bar mellett számos szolgáltatás vár, többek között korcsolyaoktatáson is részt tudsz venni, amennyiben szükséges. Látogatásodat egészen február 16-ig tudod időzíteni.

5. New York, Rockefeller Center

Nem maradhat el a listánkról a világ talán leghíresebb jégpályája a New York-i Rockefeller Center előtt, ami egészen áprilisig tart nyitva. Prométeusz ikonikus aranyszobra, a felhőkarcolók látképe, este azok fényei teszik különlegessé a siklással töltött perceket. Nehéz összefutni olyan városlakóval, akinek nem kötődik emléke, vagy egy jó története a filmekben is gyakran megjelenő attrakcióval kapcsolatban. Ha már ott járunk, érdemes ellátogatnunk a Wollman korcsolyapályához is, ami egy szabadtéri korcsolyapálya a Central Park déli részén.

Akárhol is húzol korcsolyát, gondoskodj időben a megfelelő téli sporokhoz kialakított biztosításról!

Kellemes siklást kívánunk! :)

 
Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő