Biztonságos autózás a gyerekekkel

 

 
 
Dicső Inez Viktória | 5 perc olvasási idő

Minden bizonnyal hallottál már a casco biztosítás előnyeiről. Korábban mi is összegyűjtöttük az általunk tapasztalt leggyakoribb cascos káreseményeket.

Most, hogy a gyerekek visszatértek az óvodába/iskolába, sokunk autóval hozza-viszi őket, így naponta részt veszünk a közlekedésben az apróságokkal. Így érdemes kitérnünk azokra a váratlan eseményekre is, amelyek ilyenkor érheti autódat, értékeidet, és családodat és amik miatt érdemes elgondolkodod a casco biztosításon, ha még nincs. Mutatjuk, miért!

 
 
 

A biztonság az első!

Mindig körültekintő vagy, mielőtt átmész a zebrán, erre tanítod a gyerekeidet is. Ha választani kell, mindig a megbízhatóbb alternatíva mellett teszed le a voksod, még ha az „lassabb”, vagy „unalmasabb” is, mindezt azért, hogy minden helyzetben biztonságban tudd családodat, és magadat. Azonban veled ellentétben sokakból hiányzik a felelősségérzet, és nem ennyire körültekintően közlekednek, mint Te. Ezért érdemes gondolni az esetleges káresetekre is.

Csak egy kosárlabda volt!

Úton vagy, hogy felvedd a gyereket a napköziből. Már az iskolaudvar mellett jársz, amikor egyszer csak hangos puffanásra leszel figyelmes. Fékezel.  A szélvédő berepedt, pókhálós. Kiszállsz, megnézed mi történhetett, miközben hallod, ahogy az udvar felől kiabálnak a gyerekek. Kiesett egy kosárlabda a pályáról, ami pont a Te szélvédődön landolt… Mekkora pech! Elég drága lenne kicseréltetni, pont most, amikor annyi kiadás volt az iskolakezdéssel kapcsolatban. Azonban nem kell aggódnod, hisz az Allianz casco biztosítása törés kár esetén térít neked. A kosárlabda bár bosszúságot és időveszteséget okozott, azonban anyagi kárt nem!

 

 

Csak két percre szálltam ki…

Az uszoda előtt parkolsz, azonban csak vészvillogóval, mert sietsz dolgozni. A többi ovis is megérkezett már az úszóleckére, Te is gyorsan elbúcsúzol csemetédtől. Szaladsz le a lépcsőn, nem akarsz hinni a szemednek… Az autód hűlt helyét találod. Talán rossz helyen álltál meg? Elvontatták autódat? Sajnos nem, a legrosszabb forgatókönyv játszódik le, ellopták szeretett autódat.  Az Allianz casco biztosításod azonban a lopásra is kiterjed.

Menni kell, ha esik, ha fúj!

Láttad az előrejelzést, tudtad, hogy esni fog, amit viharos széllökések is követhetnek, ezért úgy döntöttél, ma mindenképpen autóval mész dolgozni. Ráadásul fontos megbeszélésed is van, így nem lenne túl szerencsés elázva beállítani az irodába. Azonban az eső egyre vadabb lesz, jégesőbe torkollik. Félreállsz, és várod, hogy elálljon. Amikor odaérsz az parkolóba látod, hogy komoly horpadások keletkeztek az autódon. Nem kell aggódnod ebben a helyzetben sem. Az Allianz casco biztosítása elemi kár esetén is téríteni fog neked.  Ráadásul az Autós kiegészítő élet- és utasbiztosítás a szerződő életbiztosítási védelmén túl baleset-, betegség- és poggyászbiztosítási fedezetet is nyújt a gépjármű utasainak és vezetőjének, időjárási viszonyoktól függetlenül.

 
Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő