Ajándékozz gasztro-élményt karácsonyra!

 
 
 
 
 
 

Local's Lore | 4 perc olvasási idő
Ahogyan a 21. század embere egyre inkább az élményeket keresi, mintsem a kézzelfogható dolgokat - legyen szó utazásról, zenei, kulturális programokról vagy gasztronómiáról, a lehetőségek tárháza egyre inkább bővülni látszik. Idén karácsonykor ne a doboz mérete számítson, hanem az élmény, amit örömmel osztasz meg szeretetteiddel. Miért ne ajándékozz gasztro-élményt karácsonyra?!

THE RITZ-CARLTON, BUDAPEST: TEADÉLUTÁN

Klasszikus ünnepi hangulatra vágysz a szeretteiddel? A délutáni teát a The Ritz-Carlton szálloda szívében, a Kupola Lounge-ban szolgálják fel, az ajánlat édes és sós harapnivalókat is tartalmaz a kézműves teák mellett. Magas mennyezetével, meleg színeivel, bársonyos textúrájával idézi a régi kávéházak hangulatát, modern és elegáns módon. Ezzel a valóban meleg, télies élménnyel harcolj a szürke, hideg tél ellen.

Tippek: Az “Afternoon Tea Menü” minden délután 12:00 - 17:00 óra között várja vendégeit. Az asztalfoglalás elengedhetetlen.

https://www.ritzcarlton.com/en/hotels/europe/budapest/dining/kupola-lounge

SALT: FINE DINING

A SALT októberben nyitotta meg kapuit, népszerűsége pedig minden várakozást felül is múlt. A SALT Budapest a tradicionális magyar konyhából inspirálódik. Tóth Szilárd séf ételeiben központi szerepet játszanak a gyógy- és vadnövények, melyek többségét maga gyűjti vidéken, egy részét pedig kistermelők szállítják. Ezek a különleges alapanyagok frissen, vagy fermentálva kerülnek az ételekbe. A 15 fogásos menü, egy olyasfajta kulináris élményt nyújt, amelyhez a magyar nyelv találó szófordulatai sem elég kifejezőek. Nincs mese, ki kell próbálni!

Tippek: az asztalfoglalás kötelező, a borpárosításoknál is izgalmasabb talán a saját készítésű alkoholmentes párosítás, illetve a vegetáriánus menü is csodálatos!

https://saltbudapest.com/hu/

 
 

ZHAO ZHOU: BRUNCH, TEAMŰHELY

Hagyománnyá vált, hogy havonta egy szombaton közösen reggelizhetünk az újhullámos teázóban, és tea laborban, a Zhao Zhou-ban. A reggeli során három féle teát kóstolhatunk, hozzá illő reggelinek való falatokkal együtt - mindig más és más gasztro vállalkozás bevonásával. A közösségi reggeli körülbelül 10 főre limitálódik, melynek során az élmény közös megélésén van a fókusz.

Tippek: online, illetve a teázóban is tudsz jegyet váltani, melyet fél évig használhatsz fel. A reggelin kívül szívből ajánljuk a Teaműhely eseményeit is azoknak, akik örömmel elmélyülnének a teázás világában.

https://zhaozhoutea.com/hu/esemenyek/

Ha esetleg körbenéznél a szomszédainknál is különleges gasztro-élmény területen, akkor szívből ajánljuk a bécsi, illetve müncheni bázisú TIAN éttermet vagy a grazi Salon Marie-t.

 

SALON MARIE GRAZ: ROMANTIKUS VACSORA

A Grand Hôtel Wiesler egy hangulatos design hotel Graz szívében, melynek sármja a nemzetközi hangulatban és a részletekben rejlik. Mindez tükröződik a Salon Marie étterem menüjében is, ahol kora reggeltől késő estig finom falatokat élvezhet az oda látogató. Az étterem nem csak a szálloda vendégei számára, hanem Graz lakosainak és a városba utazóknak is izgalmas vacsora helyszín lehet.

Tippek: Az asztalfoglalás elengedhetetlen, illetve ha már Graz-ban jár az ember, érdemes egy éjszakát is eltölteni ebben az osztrák ékszerdoboz városban.

https://grandhotelwiesler.com/en/cuisine-3/

 
 

TIAN BÉCS: FINE DINING

Az étterem kollektív törekvése, hogy a TIAN egyedi élménnyé váljon a vendégek számára. Mindez tükröződik az ételek összetételében, változatosságában valamint a kiszolgálásban. A TIAN az egyik első fine dining étterem, amely kizárólag vegetáriánus fogásokat szolgál fel. Meggyőződésünk, hogy egy igazán jól elkészített, kreatív, vegetáriánus konyha a modern életmód szerves része.

Tippek: hasonlóan a SALT-hoz, a borpárosítás helyett szívből ajánljuk a juice-okat, amelyeket gondosan kurált, bolhapiacon talált üvegekben szolgálnak fel. A foglalás kötelező.

https://www.tian-restaurant.com/wien/en/

Amennyiben külföldre mennél, akár csak egy napra is, ne felejts el utasbiztosítást kötni.