Advent külföldön

 
 

Dicső Inez Viktória | 3 perc olvasási idő
Ha nagyobb utazásra vágyunk, nem késő elindulni, arany vasárnap után is még javában tartanak a szebbnél szebb karácsonyi vásárok világszerte. Ismét ötöt választottunk ki, amit most be is mutatunk részletesen.

1. Bécs

A klasszikus bécsi karácsonyi vásár utánozhatatlan hangulatával, és különleges varázsával turisták százezreit vonzza évről-évre az osztrák fővárosba. Kevesen tudják, hogy az első karácsonyi vásárt is itt rendezték meg 1296-ban.

Idén húsz helyszínen várják a látogatókat Bécsben. A legismertebb a Wiener Christkindlmarkt, ami hagyományosan a városháza előtt fedezhető fel. Érdemes ellátogatni a Schönbrunn-i kastélyhoz is, amellett, hogy remek program, a kastélyparkban is található egy vásárhelyszín.

2. Köln

A gótikus kölni katedrális csodálatos hátteret kölcsönöz a karácsonyi vásárnak, ami látogatók millióit vonzza minden évben. Ha kigyönyörködtük magunkat a kézműves termékekben, megtöltöttük a hasunkat finom gyömbéres süteménnyel és forralt borral, irány a Rajna! Európa legnagyobb úszó karácsonyi vására vár ránk. Köln tehát földön is, és vízen is életre szóló élményeket tartogat.

 

 

3. New York

Az amerikai karácsonyi szezon öt héten keresztül dübörög, a hálaadástól egészen szilveszterig. Ebben az időszakban több mint négy millió turista látogat a Nagy Almába, hogy belekóstoljon a különleges karácsonyi hangulatba. Az ikonikus fenyőfa a Rockefeller Centernél várja a látogatókat, ahol korcsolyázni is lehet. A városban több helyen vannak vásárok, ahol kézzel készült különleges ajándéktárgyakon kívül sült uborkával is várják a kíváncsiskodókat. Érdemes ellátogatni a Central Park-on kívül a Battlefield Parkba, a Bryant Parkba, és a Madison Square Parkba is.

4. Bruges

Belgium ékszerdobozkája a karácsonyi szezonban az egyik legszebb. A kanyargós kis utcákkal és a festői szépségű csatornákkal már maga a látvány felér egy szép karácsonyi ajándékkal. A 10. alkalommal megrendezett jégszobor-fesztiválon olyan építészeti remekek jégből faragott változatát csodálhatjuk meg, mint a párizsi Diadalív, a londoni BigBen, vagy a Gizai piramisok.

5. Prága

Prága mindig jó döntés, ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk, ez alól nem kivétel a karácsonyi időszak sem. A város legszebb terét karácsonyi ízek, illatok, és fények uralják, ami az amúgy is gyönyörű óvárost még ellenállhatatlanabbá varázsolja. A fajátékok, dísztárgyak és egyéb kézműves portékák nézegetése közben kényeztessük magunkat egy kis forralt mézbor különlegességgel és kürtőskaláccsal!

+1 tipp: Nem számít, hogy mennyire utazunk messze, ne felejtsünk el utasbiztosítást kötni, ami télen is elengedhetetlen kelléke az utazásainknak.

Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő