A jövő már itt van: Telematikával támogatott járműbiztosítás

 

 
 
 
Dicső Inez Viktória | 4 perc olvasási idő

Előző bejegyzésünkben az őszi autós kirándulásokhoz adtunk tippeket, a most bemutatott eszköz azonban a mindennapok során is hasznos társad lesz.

Hova parkoltam már megint? Naponta mennyi időt töltök dugóban? Ugye biztonságban van az autóm, amíg távol vagyok? Igazából, ha tudnám, mennyire vezetek biztonságosan és gazdaságosan, akár változtatnék is a szokásaimon, ha azok nem megfelelőek…

 

A telematikai eszközök elhozták a jövőt a gépjármű biztosítások területén is, és a fentebb felvetett problémák mindegyikére megoldást találsz, ha csatlakozol az Allianz új Drive2Save alkalmazásának felhasználóihoz! Cascód díjából évente 20% kedvezményt is kapsz - amennyiben 3 évig vállalod a mobilalkalmazás használatát -, ráadásul ingyenes Allianz Assistance 24 kiegészítő biztosítást is adunk a casco mellé.

A Drive2Save szolgáltatás lényegében egy telematikai eszköz és egy mobilapplikáció, amely valós idejű információt nyújt a gépjármű gyorsulásáról, mozgásáról, helyzetéről és a vezetési technikádról is.

A rengeteg funkció közül összegyűjtöttük a legfontosabbakat:

- „Hol a kocsim?” – a GPS helymeghatározás segítségével akár a legzsúfoltabb parkolóban is könnyen megtalálhatod az autód. Emellett az gépjármű aktuális elhelyezkedése és útvonala akkor is pontosan nyomon követhető, ha éppen más használja azt.

- Lopásvédelem – Amennyiben engedély nélküli indításról küld riasztást az eszköz, rögtön kapcsolatba tudsz lépni a rendőrséggel.

- Biztonság – Az eszköz automatikusan riaszt balesetek, ütközés, borulás esetén.

- Költséghatékonyság és produktivitás növelése –Ellenőrizheted az üzemanyag fogyasztásodat, és az útvonal nyilvántartásodat is. Csökkentheted a karbantartási költségeket a használati hatékonyság növelésével. A Drive2Save segítségével akár a dugóban, csúcsforgalomban töltött időt is csökkentheted!

- Vezetői képességek fejlesztése – a statisztikák alapján lehetőséged van az önfejlesztésre, és új vezetési technikák elsajátítására, ráadásul mások vezetési szokásaival is összevetheted azokat. Megnézheted pl. a teljes Drive2Save közösség szokásait, de szűrheted az azonos gyártótól származó gépjárművekre, vagy az azonos típusú járművekre vonatkoztatva is.

 

Mire van szükséged ahhoz, hogy használni tudd az applikációt?

- OBD2 (On-board diagnostics 2) csatlakozóval rendelkező autóra

- mobilhálózaton kommunikáló OBD2 jeladó eszközre (ezt a szerződéskötéskor adjuk át neked)

- Allianz Casco biztosításra és telekommunikációs szolgáltatási szerződésre a Magyar Telekommal

- okostelefonra (Android vagy iOS) letölthető Drive2Save mobil alkalmazásra

Az app segítségével tehát egyszerűen és folyamatosan kontroll alatt tudod tartani a gépjárművedet, csökkenteni tudod az üzemeltetési költségeket, miközben a vezetési képességeidet fejleszteni tudod.

A jövő már itt van, ne késlekedj, csatlakozz Te is a Drive2Save közösséghez, és fedezzük fel együtt a vezetés új élményét!

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A szolgáltatás üzemeltetése során partnerünk a Magyar Telekom Nyrt. További részletekkel és a megrendeléssel kapcsolatban keresd bizalommal biztosítás közvetítőnket, akik segítenek a kedvezményes Allianz Casco szerződés megkötésében is.

 
Dicső Inez Viktória
Marketing és kommunikációs osztály
SEO szakértő