72 óra Münchenben az Allianzzal és a Local’s Lore-ral

Local's Lore | 4 perc olvasási idő
München egy igazi világváros, amely jól ötvözi modern fejlesztéseit a régi hagyományokkal. Éppen ezért is tud mindenkihez szólni, és leginkább mindenkinek valódi élményt kínálni a bajor főváros. Változatos építészettel gazdagítja városképet, ahol tradicionális és modern terek váltják egymást harmóniában, kiegészülve luxusautókkal, múzeumok sokaságával, sörkertekkel és zöld parkokkal.
“A Münchenbe való visszatérés mindig szívet melegítő élmény: a helyi emberek kedvessége, életstílusa keveredik az óváros építészeti sokszínűségével, a hagyományos városkép az újhullámos éttermekkel, kávézókkal, parkokkal. A legutóbbi müncheni utazásunk során alapos kutatást végeztünk a város “hotspot-jairól”. Csodálatos nagykövetünk, Olgának köszönhetően hamarosan rájöttünk, hogy egy nap nem elegendő annak teljes felfedezéséhez, három nap is szűk lenne a müncheni életérzés megéléséhez.”
 
 
Minden bizonnyal az egyik legmenőbb látnivaló Münchenben a sportrajongók és a turisták számára egyaránt az Eisbachwelle. Az Eisbachwelle a folyóparti szörfözés legnagyobb, legjobb és leginkább konzisztens központja. További híres sportlétesítmény a város északi részén található Allianz Arena, amelyet 2005 májusában nyitottak meg. Az építmény a „hazai stadionja” München sztár csapatának, az FC Bayern Münchennek. A BMW Welt nevű élménycentrumot sem érdemes kihagyni. Az épületben BMW járművek, versenyautók, technikai újítások vannak kiállítva - nem csak az autók szerelmeseinek.
 
Ha design hotelben szeretnénk megszállni akkor szívből ajánljuk a müncheni Rocco Forte tulajdonában lévő Charles Hotelt. Különösen izgalmas a francia erkélyekről elénk táruló csodálatos panoráma. A hotel teljes mértékben gyermekbarát is. Ha az elsődleges szempont a kiszolgálás, akkor mind a Cortiina, illetve Louis hotelek különlegesen kedves személyzetükkel, a friss designnal és nagyszerű ételekkel járulnak hozzá a Münchenben tartózkodáshoz. Az üzleti jellegű attribútumok ellenére a Le Méridiennek nemcsak elegáns belső tere volt, az előcsarnok és az egyes közös helyiségek is tele voltak művészeti alkotással és friss virágokkal.

 

München a tökéletes város akár egy hosszúhétvégére vagy akár egy egész hétre is. A városból gyorsan megközelíthetőek csodálatos természeti kincsek, vagy kisebb ékszerdoboz városok, mint Salzburg vagy Innsbruck. Utazásunkhoz az  Útitárs utasbiztosítást választottuk, melyet mindenkinek ajánlunk, aki családjával, párjával, barátaival, vagy akár egyedül külföldi városlátogatást tervez. Az alábbi térképen összegyűjtöttük kedvenc helyeinket az Allianzzal együttműködésben, mely inspirációként szolgálhat egy három napos müncheni tartózkodáshoz.

Térkép: https://localslore.com/profile/view/659/maps/1514/places