Koronavírus

Hasznos tudnivalók

Az elmúlt közel egy évben mindent újratanultunk. Megtanultunk helyesen kezet mosni, bevásárolni, utazni majd otthon maradni, másképp dolgozni, másképp közlekedni és máshogyan ünnepelni.  Megváltozott a gondolkodásmódunk, és megváltoztak ügyintézési szokásaink is. Megváltoztak azok a dolgok, amelyektől félünk és megváltoztatok azok is, amelyekben bízunk. Egy évvel ezelőtt még arról lehetett olvasni, hogy az első koronavírus elleni oltóanyag idén ősszel készülhet el, most viszont a forgalomban lévő vakcinák száma meghaladja a féltucatot. Az emberiség minden kihívására talál megoldást, gyakran a várakozásoknál gyorsabban is. Az elmúlt közel tizenkét hónapban képesek voltunk felvenni a mindennapi harcot a megváltozott körülményekkel, és képesek voltunk leküzdeni minden akadályt. Mindez a legfontosabb tulajdonságunkra, az alkalmazkodóképességre világít rá.

Az Allianz Hungáriánál számunkra a megváltozott világban is első számú ügyfeleink, munkatársaink és környezetünk egészsége. Az új normális kialakulásáig hátralévő időben is azért fogunk dolgozni, hogy ügyfeleink számára kényelmes, gyors és biztonságos megoldásokat szállítsunk.

Amennyiben további információra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal változatlan munkarendben üzemelő telefonos ügyfélszolgálatunkon!

Telefonszám: +36 1/20/30/70 421-1-421

Vállalatunk elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi vészhelyzet megoldása csak közös felelősségvállalással gyorsítható fel. 

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

… kérjük, látogasson el az alábbi oldalunkra, ahol minden lényeges információt összegyűjtöttünk az ön számára.

Hogyan kerülhetem el a postai, vagy banki sorban állást?

A biztosítási díjairól szóló csekkjeit kényelmesen és készpénzmentesen befizetheti a Netbankjában indított átutalással, QR kódos csekkbefizetéssel vagy akár okostelefonján, táblagépén, az Androidon és iOS-en is elérhető iCsekk alkalmazással.

Meddig kell befizetnem a biztosítási díjról szóló csekkemet?

Azt tanácsoljuk, amennyiben teheti, mindig fizesse be csekkjét a rajta látható időpontig.

Mi történik, ha a csekkemet nem tudom a feltüntetett határidő napjáig befizetni?

Az Allianz minden termékével kapcsolatban fenntart egy meghatározott hosszúságú türelmi időt, amelynek időszaka alatt lehetőség van a biztosítási díj következmények nélküli rendezésére.

Mennyi a türelmi idő?

A türelmi idő elsősorban attól függ, melyik termékről van szó, másodsorban pedig a szerződéskötés kezdetétől, ugyanis 2014. március 15-én életbe lépett jogszabály-változások minderre hatással voltak. Általánosságban az alábbiak mondhatók el arra vonatkozóan, mennyi idő áll rendelkezésre a díj kiegyenlítésére.

Gépjármű-felelősségbiztosítások esetén: a csekken feltüntetett időszak után 60 napig. Ha a díjrendezettség ezen a napon túlmutat, és a teljes időszak nem rendezett, akkor a díjrendezettség dátumáig él a fedezet.

2014. március 15. előtti kezdettel kötött CASCO és Lakásbiztosítások esetén: A csekken feltüntetett esedékesség után 90 napig, amely három időszakból tevődik össze.

·         30 nap türelmi után felszólító-levelet küldünk Önnek.

·         Ebben a levélben további 30 napos fizetési határidőt biztosítunk. A második harminc napos időszak leteltét követően

·         Újabb felszólító levélben további 30 napos fizetési határidőt hagyunk.

2014. március 15. utáni kezdettel kötött CASCO és Lakásbiztosítások esetén: A csekken található esedékesség után 60 nap áll rendelkezésre a díjbefizetésre.

·         Ez alatt a 20. napon felszólítást küldünk,

·         melyben 40 nap póthatáridőt biztosítunk.

Ugyanakkor nem árt tudni, hogy a fedezet csak a díj rendezettségéig él.

… kérjük, keresse fel az Igazolás- és Dokumentumigényléssel kapcsolatos aloldalunkat.

Belföldi utazásai során, illetve a legtöbb európai országban nincs szükség zöldkártyára, úgy, mint például Ausztria, Németország, Szlovákia, Szlovénia, Románia. Viszont vannak olyan (gépkocsival) kevésbé látogatott országok, ahol kötelezően vagy ajánlottan előírják a Zöldkártya meglétét, mint például Bulgária, Görögország, Ukrajna, Oroszország. További információkat IDE kattintva érhet el. 

Amennyiben ezekbe az országokba utazik, és Zöldkártyára van szüksége, kérjük, kattintson ide!

Díjigazolását már digitális formában is elfogadják, illetve a Zöldkártya meglétét a Rendőrség a központi adatbázisban is ellenőrizni tudja, így nyomtatott formában már utóbbit sem szükséges magánál tartania.

Az Allianz Hungária munkatársai már otthonuk biztonságában végzik feladataikat, ezzel is minimalizálva a személyes érintkezéseket.  Folyamatosan nyomon követjük az országos helyzet alakulását, és minden további intézkedésünket a www.koronavirus.gov.hu -n megjelenteknek, valamint az Allianz Csoport belső szabályzatainak megfelelően alakítunk ki.

Anne Lepetit, az Allianz Partners főorvosa az alábbiakban megoszt néhány fontos, alapvető információt a vírusról, illetve arról, hogy egyénileg miként lassítható a terjedése:

Koronavírus: 3 kérdés, 3 válasz

A koronavírus alaposan keresztülhúzta a világ számításait 2020-ban.

A koronavírus, a Kína távoli részén megjelenő fertőzéstől a világjárvánnyá válásáig, ijesztő terjedési képességet mutatott a bolygón. Március 13-ig több mint 130 000 megbetegedést állapítottak meg, és a vírusnak világszerte 5000 halálos áldozata van. 

A COVID-19 egy légzőszervi fertőzés. Az esetek 80 százalékában nagyon hasonló tünetekkel jár, mint a szezonális influenza – ezek a láz, a köhögés, a fejfájás és a torokfájás. Enyhe lefolyású megbetegedés esetén a fertőzött 2-3 héten belül teljesen meggyógyulhat.

Az esetek 20 százalékában azonban a betegség súlyos, vagy akár kritikus is lehet, és a fiatal, egészséges embereknek is általában 3-6 hét szükséges a felépüléshez.

Szerencsére úgy tűnik, hogy a gyermekek ellenállnak a vírusnak, és a betegségnek eddig nem volt 10 év alatti áldozata. A leginkább érintettek az időskorú, vagy valamilyen immunbetegséggel élő emberek, akik súlyosabb formában tapasztalhatják meg a vírust. Köztük sajnálatos, akár 16 %-os halálozási arány mellett.

A helyi hatóságok által hozott összes óvintézkedés célja a koronavírus terjedésének csökkentése – egyrészt, hogy elegendő időt biztosítsanak a helyi egészségügyi rendszereknek válságkezelési tervük felállításához, másrészt pedig az intenzív ellátást igénylő súlyosesetek megállapítására és elkülönítésére. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárvánnyá minősítette az új koronavírust, mivel nem kétséges, hogy a COVID-19 az egész világon el fog terjedni, kiemelt gyorsasággal azokban az országokban, ahol sok utazó és turista megfordul. Pontosan ezért az egyes országok olyan korlátozó intézkedéseket hajtanak végre, amelyeket a lehető legnagyobb mértékben tiszteletben kell tartani. Ezen felül az is fontos, hogy az emberek betartsák az alapvető megelőző intézkedéseket és ajánlásokat, például:

  • Gyakran mossanak kezet, különösen akkor, ha olyan felülettel érintkeznek, amik fertőzöttek lehetnek (például a tömegközlekedésen, éttermekben stb.)
  •  Tartsanak legalább 1 méter távolságot a többi embertől!
  • Kerüljék a szem, orr, és száj érintését!
  • Tüsszentés és köhögés közben ügyeljenek a higiéniára - például tartsanak a szájuk és orruk elé zsebkendőt, vagy köhögjenek a könyökhajlatukba!

A járvány kirobbanásának korai szakaszában a kínai orvosok megosztották az adatokat és az eredményeket a világ többi részével. Közös ismereteket és gyakorlatokat kaptunk a betegség terjedésének legfőbb okairól és a lehetséges kezelésekről. Ennek az eszmecserének a célja a járvány kirobbanása elleni küzdelem, amit csak egy erős nemzetközi együttműködés révén érhetünk el.

Noha a helyzet komoly kihívást jelent, a világjárvány minden bizonnyal hozzájárul az alapvető higiéniai tudatosság növeléséhez. Ezen felül az egyes országok készenléti tervei is vizsgáznak ezekben a hetekben, így ezzel kapcsolatban is komoly gondolkodás és további tervezés indulhat el a jövőbeni hasonló esetekre.