Biztosítások filmprodukciók,
kiállítások és műkincsek védelmére

Bővebb információért hívja biztosításközvetítőinket vagy a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es telefonszámot!

Milyen biztosítások közül választhat?

Egy filmforgatás közben számos nem várt esemény történhet: a forgatás során használt kellékek, díszletek, vagy akár egy főszereplő balesete – ezek a váratlan kockázatok azonban megfelelő biztosítási védelemmel minimalizálhatók.

Bővebben
kiállítás
A különböző vásárokon, kiállításokon a bemutatásra szánt vagyontárgyak gyakran az átlagosnál nagyobb kockázatnak vannak kitéve. Egy kiállításon való részvétel megszervezésekor érdemes tehát a biztosításra is gondolni.
 
Bővebben
Az ismert galériák és a nagy múltú aukciós házak mellett új piaci szereplők és új műgyűjtők is megjelentek. A műkincsek értékállósága, a gyűjtemények értékkoncentrációja miatt fontos a biztosítási védelem kialakítása.

Bővebben

Kárt jelentene be, dokumentumot csatolna folyamatban lévő kárrendezéséhez vagy információt kérne folyamatban lévő kárrendezéséről?

Filmprodukció-, Kiállítás- és Műkincsbiztosításainkról bővebben

Egy film készítése során számos olyan nem várt esemény történhet, amely hátráltatja vagy veszélyezteti a film befejezését, illetve a film költségvetésébe előzetesen be nem kalkulált költségeket jelent a filmkészítők számára. A forgatás során használt eszközök, kellékek, díszletek vagy a már leforgatott film megsemmisülése vagy sérülése, egy főszereplő balesete, természeti csapások – mind-mind olyan váratlan kockázatok, melyek minimalizálása érdekében elengedhetetlen a megfelelő biztosítási védelem.

Az Allianz Hungária Zrt. a világ legnagyobb filmbiztosítójával, az amerikai Fireman’s Funddal együttműködve hozta létre biztosítási szolgáltatásait speciálisan filmkészítők számára. Rugalmasan alakítható termékeinkkel próbáljuk követni a filmek egyediségéből fakadó igényeket, és minden esetben igyekszünk a kockázatoknak megfelelő fedezetet nyújtani.

A Filmprodukciós biztosítást filmprodukciókat létrehozó produkciós, koprodukciós, vagy gyártó cégek részére ajánljuk.

A biztosítás nagyjátékfilmekre, játékfilmekre, kisfilmekre, televíziós produkciókra, reklámfilmekre köthető:

 • magyar gyártású filmprodukciókra
 • Magyarországon forgatott külföldi filmprodukciókra

Modulárisan felépülő termékünkből az ügyfelek igény szerint állíthatják össze a szükséges biztosítási védelmet a következő elemekből:

 • filmforgatáshoz szükséges eszközök biztosítása,
 • filmforgatáshoz szükséges kellékek és díszletek biztosítása,
 • filmnegatív biztosítás,
 • a filmforgatás során az eszközök, kellékek, felszerelések biztosított káreseményei által okozott kiesés biztosítása,
 • filmforgatás-kiesésre szóló biztosítás, megnevezett személyek balesete vagy elhalálozása esetén,
 • felelősségbiztosítás a filmforgatás tartamára.

Csoportos balesetbiztosításunk a filmforgatásban résztvevő személyek baleseti káraira nyújt védelmet, míg a kulcsfigurák balesetbiztosítására külön szolgáltatást nyújtunk.

A különböző vásárokon, kiállításokon a bemutatásra szánt vagyontárgyak gyakran az átlagosnál nagyobb kockázatnak vannak kitéve. A kiállítás ideje alatt, vagy akár az oda és visszaszállítás közben is sérülhetnek, károsodhatnak. Egy kiállításon való részvétel megszervezésekor érdemes tehát a biztosításra is gondolni.
 
A kiállításbiztosítás kötését a kiállító részére, akár magánszemély, akár jogi személy számára is javasoljuk.
 
A biztosítás a kiállított vagyontárgyakra (kivéve műkincsek és festmények) köthető.
 
Mire vonatkozik a biztosítás?
 
 • Összkockázatú (all risks) vagyonbiztosítás (véletlenül, váratlanul bekövetkezett dologi kár, amelyekkel összefüggésben a biztosító a kártérítési kötelezettségét nem zárta ki),
 • szakkiállításokra, ipari vásárokra, rendezvényekre szállított vagyontárgyakra köthető,
 • kiterjed a kiállítás teljes tartamára, valamint az oda- és visszaszállításra, magyarországi területi hatállyal.

A műkincspiacot érintő nemzetközi trendek a szektor átrendeződését eredményezték, ennek eredményeképpen jelentős értékek koncentrálódtak a műgyűjtőknél, valamint a műkereskedelem is átalakult, így a bevezetett galériák és a nagy múltú aukciós házak mellett új piaci szereplők és új műgyűjtők is megjelentek. A műkincsek veszélyeztetettsége fokozottan érvényesül értékállóságuk és a gyűjtemények értékkoncentrációja miatt, így fontos a megfelelő biztosítási védelem kialakítása.

Műkincsbiztosítás kötését ajánljuk:

 • Magángyűjtők, hagyatékkezelő hozzátartozók/örökösök részére
 • Művészeti galériák, antik üzletek számára
 • Közgyűjtemények (állami, önkormányzati, vagy hagyatékkezelő múzeumok) biztosítására
 • Állandó kiállítások biztosítására
 • Időszaki kiállítások, aukciók időtartamára.

Mire vonatkozik a biztosítás?

Termékünk az „Egy gyűjtemény – egy kockázati egység”- elvet követve egy „statikus” All risks vagyonbiztosítás és egy „mozgó” All risks szállítmánybiztosítás kombinációja. Az előbbi a kockázatviselési helyen minden veszélyre szól, míg az utóbbi a más helyszínre szállítás és tárolás kockázatait fedezi teljes körűen.

Segítségre van szüksége?

Bővebb információért hívja tanácsadóinkat vagy ügyfélszolgálatunkat a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es telefonszámon!