Az Allianz Hungária Zrt. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszercsomagokat juttat a rászorulókhoz az ünnepi időszakban

Idén karácsonykor az Allianz Hungária Zrt. a Magyar Élelmiszerbank Egyesület kézműves süteményeit tartalmazó 830 darab egyforma, és 220 darab különböző méretű ajándékdobozzal lepi meg munkatársait, illetve partnereit. A sütemények ellenértékéből a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 18 350 rászoruló asztalára juttat el csomagot alapvető élelmiszerekből. A csomagok összeállításában Alexander Protsenko, a biztosító elnök-vezérigazgatója is részt vett.

Az Allianz Hungária Zrt. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület együttműködése azonban nem csupán a karácsony szellemében született. Már második éve segítik együtt a nélkülözőket, a gyerekeket különböző programok támogatásával, legyen szó gyermeknapról, nyári táborozásról, vagy akár jótékonysági konyháról. Az Élelmiszerbank immár 16 éve kutatja fel, osztja szét és továbbítja a nélkülözők felé azt az évi közel kétmillió tonna kiváló minőségű élelmiszerfelesleget, amely itthon keletkezik. Az egyesület munkája a koronavírus-járvány miatt jóval nehezebbé vált. Az Allianz Hungária 2020-ban platina fokozatú támogatóként, 10 millió forint pénzadománnyal segítette a szervezetet és ügyfeleit, valamint munkatársait is bevonta az adományok gyűjtésébe. Idén pedig az Allianz támogatásával több mint 5 000 nehéz sorsú gyermek nyári táborozása válhatott még édesebbé az Élelmiszerbank csomagjainak segítségével, gyermeknap alkalmából pedig 7 516 édességcsomag juthatott el rászoruló kisgyermekekhez.
Élelmiszer bank

 

„A járványhelyzet hatásai sokak életét nehezítették meg, azonban leginkább a nélkülözők és azon belül is a gyermekek életében okoztak megpróbáltatásokat anyagi, fizikai, érzelmi szinten. A gyermekek érzékenyebbé és sérülékenyebbé váltak ebben a hosszantartó krízishelyzetben, ezért a róluk való gondoskodás minden korábbinál hangsúlyosabbá vált. Az Allianz Hungária Zrt. jövőbiztosítóként fontosnak tartja a felnövekvő generációk jóllétét, és fejlődését, valamint fenntarthatósági törekvéseinkkel összhangban az élelmiszerfelesleg jótékony célú felhasználását. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület programjainak támogatásával, illetve a szervezet munkájának köszönhetően tehetünk is ezekért a nemes célokért. Ezért természetes volt számunkra, hogy a karácsonyi ajándékok kiválasztásakor is olyan megoldás mellett döntsünk, amellyel nem csak munkatársainknak és partnereinknek szerzünk örömet, hanem azoknak is, akiknek a legnehezebb körülményekkel kell megbirkózniuk.” – mondta Dorn Gabriella az Allianz Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője.

Egyesületünk mindig térítésmentesen menti, illetve veszi át az élelmiszereket a kereskedelmi láncoktól és a gyártóktól, és ingyenesen is juttatjuk el azokat a rászorulóknak. Minden egyes adományosztás rengeteg szervezéssel, valamint magas raktározási és szállítási költségekkel jár. Ezért nagyon fontos számunkra, hogy olyan vállalati partnert találtunk a programunk megvalósításához, akinek szintén fontos a gyermekek és a hátrányos helyzetűek segítése. Köszönjük az Allianz Hungária Zrt. anyagi támogatását” – mondta Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

 

Élelmiszer bank Alexander Protsenko

 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről 

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítve a nélkülözés és az élelmiszerpazarlás csökkenését. Az Egyesület működésével egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat: gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált, ámde fogyasztható élelmiszereket, melyek jellemzően közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek. Az Élelmiszerbank 2020-ban összesen 8.300 tonnányi élelmiszert osztott ki több mint 7 milliárd forint értékben 250.000 rászoruló ember között.