A kitartás és együttérzés fontosságára hívja fel a figyelmet az Allianz a Magyar Parasport Napján

Allianz Hungária Zrt.
  • Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Paralimpiai Bizottság a Magyar Parasport Napját február 22-én

  • Az Allianz valamint az Olimpiai és Paralimpiai Mozgalmak közötti nyolcéves globális együttműködés január 1-jén vette hivatalosan kezdetét, amely a Paralimpiai Mozgalommal 2006-ban elkezdett közös munka örökségét viszi tovább.

 

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) idén két sportolót kért fel a Magyar Parasport Napja nagykövetének ebben az esztendőben. Ez alkalommal két Európa-bajnok asztaliteniszező vállalta el ezt a nemes feladatot: Póta Georgina, kétszeres Eb-győztes és Szvitacs Alexa, aki 2019-ben a paraasztalitenisz Eb-n szerzett aranyérmet.

A Parasport Napja alkalmából az MPB és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségével (FODISZ) Lélekmozgató programjával készül idén, amellyel együttműködésre, megemlékezésre hívja az ország összes óvodáját, általános- és középiskoláját.

Az Allianz csoport és a Nemzetközi Paralimpiai Mozgalom partnersége már 2006-ban elkezdődött, és ennek a multinacionális együttműködésnek részeként 2012-ben az Allianz Hungária Zrt. és a Magyar Paralimpiai Bizottság között is megszületett a megállapodás. Emellett 2019-től az Allianz Hungária Zrt. nemcsak a Magyar Paralimpiai Bizottság hivatalos biztosító partnere , hanem fő támogatója az MPB által szakmailag lektorált, a Testnevelési Egyetemen indult Inkluzív Sportoktató szakirányú továbbképzésnek.

A meglévő együttműködésnek most újabb hangsúlyt ad az, hogy az Allianz valamint az Olimpiai és Paralimpiai hivatalosan is kezdetét vette, amely a 2006 óta fennálló közös munka örökségét viszi tovább.

Az Allianz Hungária Zrt. parasport-nagykövetei  – Ekler Luca és Boronkay Péter – gőzerővel készülnek az előző évben elhalasztott Paralimpiai Játékokra.

„Kicsit szomorú voltam, amikor tavaly megtudtam, hogy elhalasztották a paralimpiát, mivel nekem ez lett volna az első. Úgy gondolom azonban, hogy a halasztás előnyömre válhat, hiszen a cél nem változott, és azon vagyok, hogy minél jobb legyek” – mondta Ekler Luca világcsúcstartó, világ- és Európa-bajnok magyar paraatléta, akit 2019-ben az év fogyatékos női sportolójának választották.

„A triatlon számomra nemcsak sportág, hanem életcél, hivatás, amivel meg tudom mutatni az embereknek, hogy nincs lehetetlen. Jelenleg a 16. helyen állok a Paralimpiai Játékok kvalifikációs listáján, ami azt jelenti, hogy versenyek hiányában szabadkártyára van esélyem. A célom változatlan, továbbra is kijutni Tokióba.”  - mondta Boronkay Péter hétszeres világbajnok és kilencszeres Európa-bajnok magyar paratriatlonista.

„Az Allianz büszke arra, hogy támogatóként régóta részese lehet a parasportolók életének. Nagyon örülök annak, hogy az idén indult globális olimpiai partnerség most újabb szintre emeli az együttműködésünket. Célunk, hogy közös munkánkkal közelebb hozzuk egymáshoz az embereket. A sport világának inkluzivitása mindannyiunk számára hasznos példát mutat, főleg ha a közelmúlt kihívásokkal teli időszakára gondolunk. Az elfogadás és az empátia érzése hatványozottan jelent meg az életünkben, a parasportolók pozitív hozzáállása, jövőbe vetett hite és kitartása pedig mindannyiunk számára példamutató.” – mondta Dorn Gabriella marketing és kommunikációs osztályvezető.


A kitartás és együttérzés fontosságára hívja fel a figyelmet az Allianz a Magyar Parasport Napján