Szolgáltatásaink

Intézze biztosítása ügyeit kényelmesen, online, sorban állás nélkül!

Ügyfélportál

Kérdése van? 

Hívjon minket!

vezetékes:         +36 (1) 421-1-421

Telenor:             +36 (20) 421-1-421

Telekom:            +36 (30) 421-1-421

Vodafone:          +36 (70) 421-1-421

  • Ügyfélportál
  • Kapcsolat
  • Hasznos

Mezőgazdasági növénybiztosítás (díjtámogatott)

Allianz - Mezőgazdasági növénybiztosítás (díjtámogatott)

Az Allianz Hungária Zrt. a hazai biztosítási piac meghatározó szereplője. A nemzetközileg is élenjáró szaktudást és a hazai tapasztalatokat ötvözve több mint 30 éve nyújtunk ügyfeleinknek korszerű biztosítási és pénzügyi megoldásokat.

A díjtámogatott növénybiztosítási piac elismert szereplőjeként bizalommal ajánljuk az Allianz díjtámogatott növénybiztosításait.

  Kinek ajánljuk?

Díjtámogatott növénybiztosításunkat mezőgazdasági termelőknek, integrátoroknak és mindenki másnak ajánljuk, akik a 2011. CLXVIII. számú törvény, illetve a VP3-17.1.1-16 számú mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás részletes feltételeiről szóló pályázati felhívás szerint igénybe vehetnek díjtámogatott növénybiztosítást.

  Mire köthető?

A termék az értékesíthető szerződések típusa szerint díjtámogatott, és kiegészítő, nem díjtámogatott részre tagolódik.

1. Díjtámogatás igénybevételére jogosító szerződés típusok

  •  „A” típusú csomag biztosítás:  A jogszabályokban aktuálisan meghatározott növénykultúrákra,  és (kizárólag együttesen köthető)kockázatokra (téli fagykár, őszi fagykár, tavaszi fagykár, mezőgazdasági árvízkár, tűzkár, vihar és homokverés-kár, jégesőkár, felhőszakadás kár, aszálykár)

  • „B” típusú mezőgazdasági biztosítás: Jogszabályokban aktuálisan meghatározott növényekre és káreseményekre (jégesőkár, aszálykár, mezőgazdasági árvízkár, téli fagykár, tavaszi fagykár, őszi fagykár, vihar és homokverés-kár, tűzkár, felhőszakadás kár) külön-külön köthető.
     
  • „C” típusú mezőgazdasági biztosítás: Jogszabályokban aktuálisan meghatározott növényekre és kockázatokra külön-külön (jégesőkár, aszálykár, mezőgazdasági árvízkár, téli fagykár, tavaszi fagykár, őszi fagykár, vihar és homokverés-kár, tűzkár, felhőszakadás kár) köthető.

2. Díjtámogatott növénybiztosítások kiegészítő, díjtámogatásra NEM jogosító biztosítása („D” típus)

A díjtámogatott biztosítások csak akkor térítenek, ha a kárküszöb mértéke a károsodott területre megállapított biztosítási összeg legalább 30 %-át eléri. A 30 %-ot el nem érő kár esetén a biztosító kártérítést nem nyújt.

A kiegészítő biztosítások a díjtámogatott biztosítások alapján nem térülő károkra is fedezetet nyújthatnak. (Például jégesőkár esetén a „D” típusú kiegészítő biztosítás alapján a biztosító akkor nyújt szolgáltatást, ha a kár meghaladja a károsodott területre eső biztosítási összeg 5%-át és kisebb, mint a károsodott növénykultúra biztosítási összegének 30%-a).

Kiegészítő biztosításunk a díjtámogatás igénybevételére jogosító szerződések („A”, „B”, „C” típusú mezőgazdasági biztosítás) mellé  köthető olyan kockázatokra, mint a  jégesőkár, a vihar és homokverés-kár, a  tűzkár,  a mezőgazdasági  árvízkár, a téli fagykár,  vagy a felhőszakadás kár.

  Hogyan köthető meg?

Bővebb információ biztosításközvetítőinknél érhető el, vagy telefonon a  +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es telefonszámokon!

  Letölthető dokumentumok