Szolgáltatásaink

Intézze biztosítása ügyeit kényelmesen, online, sorban állás nélkül!

Ügyfélportál

Kérdése van? 

Hívjon minket!

vezetékes:         +36 (1) 421-1-421

Telenor:             +36 (20) 421-1-421

Telekom:            +36 (30) 421-1-421

Vodafone:          +36 (70) 421-1-421

  • Ügyfélportál
  • Kapcsolat
  • Hasznos

Építésbiztosítás

Allianz - Építésbiztosítás

Egy építkezés során legyen szó akár lakóházról, akár nagyipari beruházásról számos váratlan esemény bekövetkezhet. Építésbiztosításunk az előkészítő munkálatoktól a kulcsátadásig fedezi a felmerülő vagyoni és felelősségi károkat.

  Kinek ajánljuk?

Építőipari beruházóknak, illetve a beruházásokat kivitelezőknek egyaránt

  Mikor érdemes egy a beruházásra építésbiztosítást kötni?

Abban az esetben, ha a biztosítási összeg nagyobb részét az építési munkák teszik ki. Egy adott létesítmény az építésbiztosítással kompletten, egyetlen szerződéssel biztosítható. Az építésbiztosítás széles körű védelmet nyújt az építtető (finanszírozó, beruházó) és a kivitelező (fővállalkozó, alvállalkozó) társaságok számára a kivitelezés alatt álló létesítményekben keletkezett anyagi és a felelősség körében okozott károkra

  Mire vonatkozik a biztosítás?

  • Az építésbiztosítás összkockázatú (All Risks) vagyonbiztosítás (véletlenül, váratlanul bekövetkezett dologi kár, amelyekkel összefüggésben a biztosító a kártérítési kötelezettségét nem zárta ki).
  • Tartalmazhat általános felelősségbiztosítási jellegű fedezetet is (harmadik személyeknek okozott károkra).
  • Lehetőség van a kivitelezéshez használt munkaeszközök (építőipari gépek, segédszerkezetek) fedezetbe vonására is.

  Hogyan kötheti meg?

Igényelje személyes konzultációnkat és kollégánk felkeresi Önt, vagy hívjon minket a +36 (1/20/30/70) 421-1-421-es telefonszámon!

MABISZ ajánlás az építési területek tűz- és baleseti kockázatának csökkentéséremobil vezeték nélküli tűzérzékelő-, jelző- és riasztó eszközök alkalmazásával

Az építési beruházások szereplői (ezen belül is elsősorban a megrendelők, beruházók, építtetők, generálkivitelezők, a munka- és tűzvédelem területén eljáró tervezők és szakértők), valamint a biztosítótársaságok közös érdeke az építkezéseken bekövetkező tűzesetek, egyéb veszélyhelyzetek, balesetek kapcsán keletkező kár mértékének minimalizálása és az emberi életek védelme. E cél az építkezések és felújítások érdekkörébe tartozókat ésszerű kármegelőző intézkedésekre ösztönzi.

A Magyar Biztosítók Szövetsége a csatolt ajánlással kívánja elérni, hogy az építési területeken bekövetkező tűz-, illetve egyéb okból kiürítést igénylő vészhelyzetek kockázata, összhangban az Európai Uniós irányelvekkel és a magyar előírásokkal, erre megfelelő rendszerek alkalmazásával csökkenjen.


Ajánlás az építési területek tűz- és baleseti kockázatának csökkentésére mobil vezeték nélküli tűzérzékelő-, jelző- és riasztó eszközök alkalmazásával