Zöldkártya igénylés

Honlapunkon kizárólag elektronikus zöldkártya igénylésére van lehetőség.

Tájékoztatjuk, hogy a legtöbb európai országban nincs szükség zöldkártyára, úgy, mint például Ausztria, Németország, Szlovákia, Szlovénia, Románia. Vannak olyan (gépkocsival) kevésbé látogatott országok, ahol kötelezően vagy ajánlottan előírják a Zöldkártya meglétét, mint például Bulgária, Görögország, Ukrajna, Oroszország. További információt   IDE kattintva érhet el.

Az adatok kitöltése után a „Zöldkártya igénylés”-re kattintva letöltheti és kinyomtathatja zöldkártyáját.

Felhívjuk figyelmét, hogy a letöltött zöldkártyát A/4-es, 2 oldalas formátumban, zöld színű, matt papírra kell kinyomtatni. A zöld szín a zöldkártya nemzetközi egyezményben előírt érvényesség feltétele, a nem zöld papírra kinyomtatott zöldkártya érvénytelen! Bármely árnyalatú zöld papírra kinyomtatható, amely az olvashatóságot biztosítja.

Társaságunk nem vállal felelősséget azokért a következményekért, melyek a fenti feltételeknek nem megfelelő papírra (pl.: fehér papírra) történő nyomtatásából származnak.

A dokumentum formátumában, annak adattartalmában mindennemű változtatás szigorúan tilos!

Kérjük, hogy a biztosításban szerződőként megjelölt személy nevét adja meg a „Családnév” és „Utónév” mezőkbe.

Amennyiben Ön nyomtatott formában szeretné megkapni Zöldkártyáját, kérjük, keresse fel bármelyik ügyfélkapcsolati pontunkat, ahol amennyiben a szerződés díjjal rendezett, a zöldkártyát, azonnal kiállítják a szerződő részére.

Ügyintézés Ügyfélportálon

Ügyfélportál

Ügyfélportálunkon keresztül zöldkártya igénylése mellett egyéb biztosítási szerződésével kapcsolatos ügyeit is egyszerűen és könnyedén intézheti.

Ügyintézés Ügyfélportál bejelentkezés nélkül

Külföldi útja során kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása érvényességét Zöldkártyájával tudja igazolni.

Ha kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása díjjal rendezett, munkatársaink legkésőbb a kérést követő munkanapon postázzák az Ön számára zöldkártyáját, amely a szerződés díjrendezettségét követő 60 napig érvényes.

Amennyiben Ön soron kívül szeretné megkapni zöldkártyáját, kérjük, keresse fel bármelyik kirendeltségünket, ahol a zöldkártyát forgalmi engedély, valamint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjának befizetéséről szóló igazolás bemutatásával azonnal kiállítják a szerződő részére.