Társadalmi felelősségvállalás

Az Allianz felelősséget érez és vállal társadalmunkért és jövőnkért. Támogatási és szponzorációs stratégiája – az ügyfelek hosszú távú igényeit szem előtt tartva - a fenntartható fejlődést szolgálja az élet minden területén. Cél, hogy az ügyfelek érezzék, számíthatnak ránk a sorsdöntő pillanatokban is. Az Allianz, a márkanév ismertségét hazai és nemzetközi szponzorálással is igyekszik növelni. Az ügyfelek igényei alapján több évtizede vesz részt olyan szakmai, társadalmi és kulturális programokban, amelyek nemcsak országos, de helyi szinten - a kisebb közösségek számára - is fontosak.
Az Allianz adományozási és szponzorációs gyakorlatában a német anyavállalat nemzetközi stratégiáját követi, mely szorosan kapcsolódik az Allianz jól ismert brandjéhez, így az alábbi területek preferáltak:

Társadalmi felelősségvállalási tevékenységeink - CSR

Allianz - csr_2015_920x613

Baleset-megelőzés és közlekedésbiztonság

Allianz - Közlekedésbiztonság 

Az Allianz az egyetlen biztosító, amely saját baleset-megelőzési kutató központtal rendelkezik. Az Allianz Technológiai Központban évente több mint 90 töréstesztet végeznek a közlekedésben részt vevők védelmének javítása érdekében.

Forma 1

Allianz - Forma1 

Az Allianz és a Forma1™ 2000 óta áll kapcsolatban egymással, sikeresen ötvözve a Száguldó Cirkusszal kapcsolatos témákat az Allianz alapvető üzleti tevékenységével. A partnerség lehetőséget biztosít az Allianz számára, hogy felhívja a figyelmet a kockázatkezelés és a közlekedésbiztonság fontosságára, hiszen napjainkban több mint 3000 ember hal meg az utakon a világ minden részén, és minden egyes halálesetre tíz súlyos sérülés jut. A növekvő közúti forgalom miatt 2020-ra ezek a számok várhatóan megkétszereződnek.

Allianz Aréna és a Bayern München

Allianz - Allianz Aréna és Bayern München 

Az Allianz Aréna – sokak szerint a világ legszebb stadionja - München északi részén található. Az Allianz nagyban hozzájárult az új stadion finanszírozásához, ezzel is tovább erősítve a társaság és München között régóta fennálló kapcsolatot. Az FC Bayern nem csak egy sikeres labdarúgó klub, de figyelemre méltó vállalkozás is. Számos kiemelkedő sport eredménye mellett, az FC Bayern AG széles körben ismert a profi menedzsmentjéről is. Ez a partnerség első rangú példája a helyi társadalmi felelősségvállalásnak, amelynek a nemzetközi vonatkozása is jelentős.

Paralimpia

Allianz - Paralimpia 

Az Allianz SE és a Paralimpiai Mozgalom szoros kapcsolatban áll egymással, hiszen az egészség, a rehabilitáció és a komolyabb sérülést követő reintegráció a biztosítótársaság napi üzletmenetének részét képezi. Az Allianz Csoport 2006 óta partnere és arany fokozatú támogatója a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságnak.

Környezetvédelem

Allianz - Környezetvédelem 

A klímaváltozás, mint a bolygónkat bizonyíthatóan leginkább veszélyeztető kockázat mindenki számára fontos kérdés, a pénzügyi szolgáltatási iparág, és annak ügyfelei számára azonban különös jelentőséggel bír. Mivel az Allianz SE által kifizetett ipari biztosítási kárigények a természeti katasztrófák okozta károk nagy százalékát teszik ki, a klímaváltozás veszélyezteti üzleti tevékenységünket. Az Allianz SE azonban meglátja az ebben rejlő lehetőséget, és új termékeket és szolgáltatásokat fejleszt ki, valamint új technológiákba fektet be.

Pannonhalmi Apátság

Allianz - Pannonhalmi apátság 

Az Allianz Hungária a kezdetektől fogva felkarolta a Pannonhalmi Főapátság legnagyobb szabású művészeti fesztiválját, az Arcus Temporumot. A fesztivál elsődleges törekvése bizonyos "időívek" megrajzolása a zenében. Ugyanúgy, ahogy a középkori templom ívei összekötik a tér egyes pontjait, itt is minden koncert szeretne ívet húzni a zenetörténeti idő távoli pontjai közé, régit és újat egymás mellé állítani.

Korrupcióellenes intézkedések

Allianz - Korrupcióellenes intézkedéseink 

Ahogy a világ pénzügyi szektorában piaci szereplőként jelen lévő Allianz vállalatok, úgy a magyarországi Allianz csoport is teljes mértékben kötelezi magát arra, hogy mind a Magyarországon, mind pedig nemzetközi szinten betartja a korrupció és megvesztegetés megakadályozását célzó jogszabályok rendelkezéseit és ennek érdekében szigorú és hatékony intézkedéseket tesz.