Környezetvédelem

Allianz Tudásközpont

Allianz - Allianz Tudásközpont 

Véleményünk szerint döntő fontosságú, hogy vállalati felelősségünket beépítsük a saját üzleti tevékenységeinkbe. A ma előttünk álló, globális problémák kezelése azonban megkívánja, hogy együtt dolgozzon az egyén és a szervezet. Ezért az Allianz SE kifejlesztette az Allianz Knowledge Partnersite, ahol véleménycserére és független tájékozódásra van lehetőség a világ legégetőbb kérdéseiben.

Klímavédelem

Allianz - Klímavédelem 

Felelős társadalmi szerepvállalóként az Allianz évtizedek óta aktívan közreműködik a globális klímaváltozásokból fakadó kockázatok csökkentéséért folyó küzdelemben, mind nemzetközi szinten, mind Magyarországon. A globális felmelegedés hatásaként tapasztalható klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak a váratlanul bekövetkező természeti katasztrófák (váratlan viharok, jégesők), amelyek súlyos – mind személyi, mind vagyoni - károkat okoznak és ebből adódóan a biztosítók számára is nagy kockázatot jelentenek. Mivel az éghajlati eseményekkel kapcsolatos biztosítási kifizetések gyors ütemben nőnek, az éghajlatváltozás manapság a biztosítói szakma előtt álló legnagyobb kihívások közé tartozik.

Klímaváltozás és a pénzügyi szolgáltató iparág

Allianz - Klímaváltozás és a pénzügyi szolgáltató iparág 

A klímaváltozás, mint a bolygónkat bizonyíthatóan leginkább veszélyeztető kockázat mindenki számára fontos kérdés, a pénzügyi szolgáltatási iparág, és annak ügyfelei számára azonban különös jelentőséggel bír. Mivel az Allianz SE által kifizetett ipari biztosítási kárigények a természeti katasztrófák okozta károk nagy százalékát teszik ki, a klímaváltozás veszélyezteti üzleti tevékenységünket. Az Allianz SE azonban meglátja az ebben rejlő lehetőséget, és új termékeket és szolgáltatásokat fejleszt ki, valamint új technológiákba fektet be

Miért is törődik egy biztosítótársaság az éghajlatváltozással?

Allianz - Éghajlatváltozás 

Minden biztosítótársaság igyekszik a lehető legalacsonyabb szinten tartani az általa alkalmazott biztosítási díjakat. Emberbaráti megfontolásból tennék? Nem. Józan üzleti szempontok alapján. A globális éghajlatváltozás által előidézett természeti katasztrófák a biztosítottak élete és javai mellett a biztosítók költségcsökkentésre összpontosító politikáját is fenyegetik.