2016.07.15.

Jégverés okozta a legjelentősebb károkat

Az Allianz folyamatosan fogadja a bejelentéseket, a ma reggeli adatok szerint több mint 3100 db kárbejelentést regisztrált az elmúlt napok viharait követően, ebből csak 2000 db kárt a tegnapi napon jelentettek be az ügyfelek.

A károk több mint fele, közel 1700 db kárigény jégeső miatt keletkezett. Emellett beázást (13%), viharkárokat (20%) és villámcsapással összefüggő károkat (7%) jelentettek nagyobb mennyiségben. Az Allianz jelenleg az ország minden területéről folyamatosan fogadja a bejelentéseket.

Allianz - Júliusi viharkárok - Sajtóközlemény

Az Allianz jó tanácsai a viharos időjárásból származó károk megelőzésére:

• A híradásokban, illetve az interneten érdemes nyomon követni a várható időjárást és a kiadott figyelmeztetéseket.

• Viharos időjárás esetén ügyeljen arra, hogy a nyílászárók zárt állapotban legyenek.

• Erős széljárásnál célszerű a teraszokon, erkélyeken minden könnyen mozdíthatót rögzíteni, vagy szélvédett helyre rakni.

• Évente legalább egy alkalommal és az erős széllel járó időjárást követően javasolt a tetőburkolatok, tetőcserepek áttekintése, mellyel megelőzhetjük, hogy a már sérült tetőben további károk keletkezzenek, illetve elkerülhetjük, hogy a sérüléséből eredő nyíláson keresztül az eső az épületbe jutva további károkat okozzon.

• Zivatar idején ajánlott az elektromos készülékek csatlakozóit kihúzni a konnektorból a villámlás okozta túlfeszültségből eredő károk megelőzése érdekében.

• Mélyebben fekvő helyiségek, domboldali, hegyoldali ingatlanok esetében célszerű gondoskodni a megfelelő vízelvezetésről, nem csak a saját, hanem a közterületről bezúduló víz esetén is.

• Viharjelzés esetén célszerű az autót garázsba, vagy fedett helyre vinni, ha ez nem megoldható, kerüljük a fák alatti parkolást.

• A kényes mezőgazdasági növényzetet lehetőleg fóliázza le, a mezőgazdasági gépeket pedig állítsa be a tárolóba.