2014.06.13.

Felejthetetlen fociélmény a Bayern Münchennel

Az Allianz fiatal labdarúgókat visz Münchenbe

2014. augusztus 20. és 25. között szervezi az Allianz a nevét viselő Junior Focitábor Münchenben. Az FC Bayern München edzőtábora 31 országból látja vendégül a lelkes, fiatal focistákat, akik egyedülálló ötnapos edzőprogramban vesznek részt a világhírű FC Bayern München profi ifi edzőivel és játékosaival. 

Allianz - Focitábor Bayern München

Az Allianz Junior Focitáborának köszönhetően tavaly 25 országból érkezett 75 fiatal játszhatott és edzhetett a Bayern edző pályáján a Säbener Strasse-n. Városlátogatáson is részt vettek Münchenben, amelynek keretében felkeresték a bajor labdarúgó csapat múzeumát. A program részeként ellátogattak az Allianz Arénába, ahol betekintést kaptak olyan kulisszatitkokba is, mint például hogy milyen technika tezsi lehetővé a létesítény nevezetes külső világításának működését, hogyan vált színt az Aréna pirosra, kékre, fehérre, annak megfelelően,hogy ki játszik a pályán. A programból természetesen az sem hiányozhatott, hogy a fiatalok élőben megnézhessenek, végigszurkoljanak egy Bayern mérkőzést az Allianz Arénában. Augusztus 9-én tanúi lehettek, ahogy az FC Bayern München az idei szezon első Bundesliga mérkőzésén 3:1-es győzelmet aratott a vendég Borussia Mönchengladbach cspata fölött a pirosra világított stadionban. A hét zárásaként ellátogattak a bajor focicsapat zárt edzésére is és találkoztak olyan neves sztárokkal, mint Bastian Schweinsteiger, Dante Bonfim Costa Santos, és Manuel Neuer. Hazánkat a gyulai Fülöp Tamás (14) és a soproni Kishegyi Mátyás (16) képviselte, mindketten élményekkel teli kalandként tekintenek vissza az ott töltött napokra.

„Az egész tábor, de az Allianz Arénában a meccs különösen nagy, életreszóló élmény volt számomra. Még sosem voltam ilyen nagy szabású mérkőzésen, ahol ennyi néző van és ilyen jó a hangulat. Ráadásul a tábor nagyon jó lehetőség volt arra, hogy megmérettessem magam a többi ország gyerekeivel – mesélte Kishegyi Mátyás. „Az Allianz Junior Focitábor segített a pályafutásomban is, hiszen azóta voltam Münchenben próbajátékon” – számolt be Fülöp Tamás.

Hasonló izgalmak és programok várják az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Allianz Junior Focitáborban résztvevő fiatalokat is, akik közé Magyarországról két fiatalt választanak ki a 14-16 éves korosztályból. Az Allianz először 2009-ben szervezte meg az Allianz Junior Focitábort, melynek célja, hogy segítsen főként a fiataloknak a társadalmi érintkezés szabályainak elsajátításában, a személyiségfejlesztésben, valamint fizikai- és szellemi képességük javításában.

“Az Allianz Junior Focitábor az Allianz egyik olyan kiváló kezdeményezése, amelynek köszönhetően a világ különböző országaiból összesereglő fiatalok barátságokat kötnek – mondja Szabó Linda, az Allianz Hungária PR és rendezvény osztályának vezetője. – A labdarúgás egy nemzetközi nyelv, amelyet világszerte több milliárd ember beszél. Az elmúlt években az Allianz Junior Focitábor igen sokat tett a kulturális határok lebontásáért, hiszen egy közös szenvedélynek hódolva egységes közösséget kovácsolt a fiatalokból.”

Az idei Allianz Junior Focitáborra való jelentkezésről bővebb információ az Allianz Hungária Facebook oldalán található.