Hasznos információk

Kérdése van? 

Hívja pénztárainkat!

06-1-429-1-429

Bankszámlaszámok

Nyugdíjpénztári számla: 10918001-00000416-21970437

Egészség- és önsegélyező pénztári számla: 18100002-00054029-21010015

 • Telefonszám
 • Számlaszámaink
 • Szolgáltatásaink

Egészség- és önsegélyező pénztári befizetések felosztása

  Költséghányadok

TagdíjbefizetésekEgészségszámláraMűködési tartalékbaLikvidítási tartalékba
150.000 Ft éves befizetésig  93,0% 6,9% 0,1%
150.001 Ft és 300.000 Ft éves befizetés közötti részre  95,0% 4,9% 0,1%
300.000 Ft éves befizetés fölötti részre 97,0% 2,9% 0,1%

Az új belépők és egy másik pénztárból átlépők esetében, a belépést követő első kéthavi befizetésből - a fenti költségfelosztáson felül - további 4.000 Ft kerül jóváírásra a működési tartalékon.

A minimális havi tagdíj: 2.000 Ft

  Sajtóközlemény

Az Allianz Hungária Egészség- és Önsegélyező Pénztár 2016. január 29-én kiadott sajtóközleménye

  Bővülő szolgáltatási paletta

Az egészségpénztári ügyfelek számára pozitív fordulatot hoztak a 2015. év végi jogszabályi változások, mivel egyéni egészségpénztári számlájuk terhére 2016. január 1-től kezdődően új szolgáltatásokat is igénybe vehetnek és elszámolhatnak. Az Allianz Hungária Egészségpénztár is élt a szolgáltatásbővítési lehetőséggel, és Allianz Hungária Egészség- és Önsegélyező Pénztárrá alakult át.

Önsegélyező szolgáltatások

A jövőben az egészség- és önsegélyező pénztári szolgáltatások keretein belül (az egészségpénztári szolgáltatásokon felül) többek között igénybe vehető:

 • gyermekszületés, örökbefogadás támogatása: gyermekenként egyszeri, egyösszegű szolgáltatás, maximum 1.000.000 forint;
 • gyermekszületéssel kapcsolatos ellátások: a kapott állami juttatás (CSED, GYED, stb.) kiegészítése az ellátás alapjául szolgáló összeg mértékéig;
 • beiskolázási támogatás: gyermekenként évente a minimálbér összegéig, ami 2018-ban legfeljebb évi 138.000 forint;
 • munkanélküliek ellátása: az álláskeresési segély vagy járadék kiegészítése az ellátás alapjául szolgáló összeg mértékéig;
 • lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének támogatása: havonta a havi minimálbér 15 százalékáig, ami 2018-ban havi 20.700 forintot jelent.

  Egészségmegőrzés állami támogatással

Éljen Ön is a lehetőséggel, és érje el kedvezőbb feltételekkel az eddig is igénybe vett (vagy csak tervezett) termékeket és szolgáltatásokat!

Az egészségpénztár olyan egészségügyi szolgáltatások fedezetét vagy prevenciós szolgáltatások anyagi hátterét biztosítja, amelyek az egészség megőrzése és helyreállítása érdekében merülnek fel. Az egészségpénztárak a pénztártag, vagy munkáltatója által az egészségszámlára befizetett összegből finanszírozzák a tagjaik, illetve közeli hozzátartozóik által igénybe vett egészségügyi szolgáltatásokat és termékeket.

Miért éri meg az egészségpénztári tagság?

Az egészségpénztári befizetés egészségügyi termékek és szolgáltatások széles körére használható fel, mint az orvosi kezelések, gyógyszerek, gyógyászati eszközök (pl. szemüveg, kontaktlencse) vásárlása, és a sportolással, vagy akár gyermekápolással kapcsolatos kiadások.

Az egyéni befizetésekre 20 százalékos adó-visszatérítés érvényesíthető, de legfeljebb
150 ezer Ft. Így a maximális adókedvezmény igénybevételéhez 750 ezer Ft éves önkéntes pénztári befizetést kell teljesíteni.
Az előbbi összeghatáron belül további 10% adókedvezmény igényelhető vissza az egészségpénztárban 2 évre lekötöttösszegek után, a lekötés adóévében.További kedvezmény vehető igénybe a prevenciós szolgáltatás ellenértékeként az egészségpénztár által az adóévben kifizetett összeg 10%-a erejéig.
A fenti adó-visszatérítés számításánál már nem kell arra figyelemmel lenni, hogy melyik pénztártípusba (nyugdíj-, egészség- vagy önsegélyező pénztárba) fizetett tagdíjat a pénztártag. Az új szabályozás eredményeként akár egy adott pénztárba is befizethet a pénztártag az adóévben 750 ezer Ft-ot ahhoz, hogy a maximális, 150 ezer Ft-os adókedvezményt érvényesíteni tudja.

Az egészségpénztárral kapcsolatban álló szolgáltatók nagy részénél egyedi akciók és árkedvezmények várják az egészségpénztári tagokat.
Szolgáltató-partnereink listáját itt tekintheti meg.

Az Allianz Egészségkártya segítségével egészségügyi termékek és egészségcélú szolgáltatások vásárlásakor országszerte több ezer helyszínen fizethet egyszerűen és kényelmesen.

Kinek ajánljuk?

Mindazoknak, akik szeretnék kedvezményesen igénybe venni a tervezett, vagy a jelenleg is használt egészségügyi termékeket és szolgáltatásokat, különösen a:

 • rendszeresen gyógyszert vásárlóknak,
 • nagy összegű egészségügyi szolgáltatásokat (pl. fogászati kezelést) igénybe vevőknek,
 • kisgyermeket nevelőknek,
 • szemüveget folyamatosan használóknak.

A sávosan változó tartalékfelosztásnak köszönhetően a pénztár a növekvő befizetések egyre nagyobb részét írja jóvá a tag egészségszámláján.