Hasznos információk

Kérdése van? 

Hívja pénztárainkat!

06-1-429-1-429

Bankszámlaszámok

Nyugdíjpénztári számla: 10918001-00000416-21970437

Egészség- és önsegélyező pénztári számla: 18100002-00054029-21010015

 • Telefonszám
 • Számlaszámaink
 • Szolgáltatásaink

Egészség- és Önsegélyező Pénztárban elszámolható termékek és szolgáltatások

  Szolgáltató partnereink, kártyaelfogadó helyek

Pénztárunk elkötelezett abban, hogy az egészségmegőrző szolgáltatások széles körű elérhetőségének biztosításával, kedvezményes szolgáltatási lehetőségek nyújtásával Pénztártagjai egészségügyi helyzete - a megelőzéssel és gyors, hatékony egészségügyi ellátással – minél kedvezőbben alakuljon. Ennek érdekében folyamatosan növeljük szolgáltatóink számát, hogy az Ön környezetében is minél több szolgáltatás álljon rendelkezésre Allianz Egyéni számlája, Allianz Egészségkártyája használatával.

 • Kérjük, ha olyan szolgáltatónál szeretne terméket vásárolni vagy szolgáltatást igénybe venni, akit még nem talál szolgáltatói partnereink között, jelezze azt Pénztárunknak. Írjon e-mail-t, levelet, jelezze fiókjaink egyikében, vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon annak érdekében, hogy a szolgáltatót megkereshessük partneri szerződésünkkel, s így Ön kényelmesebben vásárolhasson a jövőben.
 • Új szolgáltató jelöléséhez innen is letöltheti a vonatkozó formanyomtatványt.
 • Szerződött szolgáltatóink listája megtalálható az Allianz Hungária Egészség- és Önsdegélyező Pénztár online szolgáltatói katalógusában.

  Letölthető tájékoztatók, dokumentumok és nyomtatványok

  Önsegélyező ellátások

  Jogszabályi változások

2016. évi jogszabályi változások

Az egészségpénztári ügyfelek számára pozitív fordulatot hoztak a 2015. év végi jogszabályi változások, mivel egyéni egészségpénztári számlájuk terhére 2016. január 1-től kezdődően új szolgáltatásokat is igénybe vehetnek és elszámolhatnak. Az Allianz Hungária Egészségpénztár is élt a szolgáltatásbővítési lehetőséggel, és Allianz Hungária Egészség- és Önsegélyező Pénztárrá alakult át.

Bővülő szolgáltatási paletta

A jövőben az egészség- és önsegélyező pénztári szolgáltatások keretein belül (az egészségpénztári szolgáltatásokon felül) többek között igénybe vehető:

 • lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének támogatása: havonta a havi minimálbér 15 százalékáig,
 • beiskolázási támogatás: gyermekenként évente a minimálbér összegéig
 • gyermek születésével kapcsolatos támogatások: a kapott állami juttatás (GYED, GYES, stb.) és az utolsó havi nettó bér közötti különbözet mértékéig;
 • munkanélküliségi ellátások: az álláskeresési segély vagy járadék és az utolsó havi nettó bér közötti különbözet mértékéig.

 

2014. évi jogszabályi változások az elszámolható szolgáltatásokban

Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy az elektronikus gyógyszertári számlázást működtető egészségpénztárak felülvizsgálták a gyógyszertárakban egészségpénztári kártyával adómentesen megvásárolható termékek cikklistáját.
A jogszabályoknak történő megfelelés érdekében néhány termék  2014. március 1-jétől egészségpénztári számláról már nem finanszírozható, így egészségkártyával nem vásárolható meg.

Az érintett termékek listája megtekinthető itt is.

Ügyfélszolgálatunk kérésükre tájékoztatást ad az adómentesen elszámolható, valamint az adókötelesen elszámolható, illetőleg az egyáltalán nem elszámolható termékekről.

 

2013. évi jogszabályi változások az elszámolható szolgáltatásokban

Az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény [Öpt.] 51/B.§ (1) l) pontja alapján az egészségpénztárak 2013-ban már adómentesen támogathatják a gluténmentes élelmiszerek vásárlását.

Az Öpt. 51/A.§ (2) és 51/B.§ (1) m) pontja lehetővé tette, hogy az egészségpénztárak üzleti egészségbiztosítások, valamint betegbiztosítások díjának fizetését is támogathatják. Ebben az esetben a biztosítási esemény bekövetkezésekor a biztosító kizárólag a biztosított pénztártag egészségpénztári számlájára fizethet.

 

2012. évi változások az elszámolható szolgáltatásokban

Az Öpt. 2012. január 1-től hatályos módosításai alapján az alábbiak kikerültek az egészségpénztárban elszámolható szolgáltatások köréből:

  • az adómentesen elszámolható szolgáltatások közül: fürdőszolgáltatás, gyógyüdülés, egészségügyi üdülés, sporttevékenységhez közvetlenül kapcsolódó kiadások
  • az adóköteles szolgáltatások közül:
   rekreációs üdülés, életmódváltozást elősegítő szolgáltatások (gyógykúrák)

A fenti szolgáltatásokról 2011. december 31-ig kiállított készpénzes számlákat a Pénztár legkésőbb 2012. június 30-ig tudta befogadni és elszámolni