Hasznos információk

Kérdése van? 

Hívja pénztárainkat!

06-1-429-1-429

Bankszámlaszámok

Nyugdíjpénztári számla: 10918001-00000416-21970437

Egészség- és önsegélyező pénztári számla: 18100002-00054029-21010015

 • Telefonszám
 • Számlaszámaink
 • Szolgáltatásaink

Lépjen át a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesületből
az Allianz Nyugdíjpénztárba

  DIMENZIÓ - ÁTLÉPÉS
Tájékoztató a DIMENZIÓ Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesületből átlépni kívánó tagok részére

A biztosítási tevékenységről szóló törvény módosítását követően a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület tagjai dönthetnek egyénileg arról, hogy egy önkéntes nyugdíjpénztárba átlépnek.

Dimenzió - Átlépés A Dimenzió Egyesületből az Allianz Hungária Nyugdíjpénztárba átlépő tagok részt vehetnek belépési (átlépési) kupon akciónkban, amennyiben tagsági jogviszonyt létesítenek Nyugdíjpénztárunkkal, és regisztrációjukkal aktiválják a kupont honlapunkon keresztül. Ezen felül az Allianz Prémium Biztosításában is részesülhetnek, ha a részvétel  feltételeit teljesítik . Az átlépésre a jogszabályi módosítások alapján 2016. július 1-jétől van lehetőség. Átlépés esetén a Dimenzió Egyesületben eltöltött várakozási idő is átvitelre kerül, vagyis a tagság folyamatos marad.

Válassza az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárt!

  Kupon akció nyugdíjpénztári belépőknek

Allianz - kupon-akcio-20170201

  Allianz Prémium Biztosítás Akció

Allianz Prémium Biztosítás Akció új belépőknekÚj belépő (átlépő) tagként – induló tagdíjbefizetése alapján – az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár ingyenes, prémium biztosítási csomagot nyújt Önnek! Ahány ezer forint havi tagdíjbefizetést teljesít, annyi szorosára növeljük a biztosítási összegeket, vagy annyi évig nyújtjuk a biztosítást. Az akcióban a már tagsági jogviszonnyal rendelkező pénztártagjaink is részt vehetnek, amennyiben tagdíjbefizetéseinek átlagos havi mértékét – az előző zárt naptári évi bázisösszeghez képest - megnövelik.

  Átlépés az Allianz Hungária Nyugdíjpénztárba

Az átlépés az alábbiak szerint történik:

 • A tagnak az átlépési szándékát az egyénileg választott önkéntes nyugdíjpénztárnál kell kezdeményezni.
 • A befogadó önkéntes nyugdíjpénztár postán megküldi a Dimenzió Egyesületnek az általa záradékolt befogadó nyilatkozatot, valamint a tag belépési nyilatkozatát és átlépési kérelmét.
 • A tag biztosítási szerződése az önkéntes nyugdíjpénztárba történő átlépéssel megszűnik. A szerződés megszűnésével- az Egyesület Alapszabálya szerint- a tagsági jogviszonya nem szűnik meg, feltéve, hogy egy éven belül új biztosítást köt vagy egyéb jogcímen tagja az Egyesületnek.
 • A tag egyéni számláján nyilvántartott, időarányos elszámoló hozammal növelt összeget a Dimenzió Egyesület átutalja a befogadó önkéntes nyugdíjpénztárnak.
 • A biztosítási jogviszony átlépéssel történő megszűnése esetén a tag követeléséből a Dimenzió Egyesület 3000 Ft indokolt költséget és az átadott összeg utalásának költségét érvényesíti.
 • Az egyéni számla végleges elszámolására (az eredménytől függő díj visszatérítési tartalék ráeső részének átutalására) a Dimenzió Egyesület Alapszabálya szerint a hozamfelosztást követően kerül sor.

Mit kell tennie, ha már tagja az Allianz Nyugdíjpénztárnak:

 • Amennyiben már tagja az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárnak, úgy mindössze az innen letölthető "Átlépési nyilatkozat" beküldésével kezdeményezheti a Dimenzió Egyesületből megtakarításainak áthozatalát (az átadó nyugdíjpénztárhoz a Dimenzió Egyesület nevét kell beírni).
 • Az Átlépési nyilatkozat kézhezvételét követően Nyugdíjpénztárunk kezdeményezi megtakarításainak áthozatalát az átadó Dimenzió Egyesületnél.

  Nyugdíjpénztári tagsági jogviszony létesítése

Allianz - Önkéntes Nyugdíjpénztár belépés

Az Allianz Hungária Önkéntes Nyudíjpénztárba történő belépéshez és/vagy átlépéshez Önnek mindössze annyit kell tennie, hogy a befárad személyesen valamelyik ügyfélszolgálati irdánkba, ahol munkatársaink rendelkezésére állnak. Kérjük, olvassa el figyelmesen valamennyi kapcsolódó tájékoztatónkat!

Az Allianz Csoport fiókhálózata innen érhető el

Pénztáraink elérhetőségei itt megtekinthető 

Az önkéntes nyugdíjpénztári belépés díja csak 4 000 Ft, amely az első két havi befizetésből kerül levonásra.

Nyugdíjpénztári belépési akciók

  Pénztárválasztás

Az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár felhívja érdeklődő ügyfeleinek, leendő pénztártagjainak figyelmét arra, hogy pénztárválasztásuk során a kiválasztott pénztár eredményei mellett vegyék figyelembe az adott pénztár stabilitását, annak hátterét biztosító működési tartalék és a saját tőke nagyságát, továbbá vizsgálják meg, hogy milyen hazai és nemzetközi pénzintézeti szolgáltatói partnerek (letétkezelő, vagyonkezelő, bankszámlavezető, könyvvizsgáló stb.) állnak a kiválasztott pénztár mögött.

  Átlépéshez kapcsolódó nyomtatványok, tájékoztatók