Allianz Titkosított E-mail Szolgáltatás

  Általános információk

Az Allianz csoport tagjai az ügyfelekkel történő biztonságos elektronikus kapcsolattartásban új szolgáltatást vezetnek be. Az Allianz Titkosított E-mail Szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az Allianz az ügyfelei számára személyes ügyféladatokat vagy személyre szabott információkat titkosított elektronikus levélben továbbítsanak. Így a levelet kizárólag a hozzáféréshez szükséges jelszóval rendelkező ügyfél tudja elolvasni.

Az alábbi tájékoztató segítséget nyújt az Allianz által küldött, titkosított e-mailek egyszerű és biztonságos módon történő elolvasásához vagy a levél elmentéséhez.

A szolgáltatásba első alkalommal belépve, mindössze néhány percet vesz igénybe a bejelentkezés: egy új, tetszőlegesen megválasztható személyes jelszót, illetve néhány biztonsági kérdést és hozzá kapcsolódó választ kell megadni. Erre azért van szükség, hogy ha elfelejtené személyes jelszavát, a biztonsági kérdésre válaszolva új jelszót kaphasson.

A biztonsági folyamat megerősítése érdekében kérjük, hogy lehetőleg több biztonsági kérdést és választ adjon meg!

További segítség a rendszer használatához

Amennyiben a rendszer használata során probléma merül fel, akkor kérjük, kövesse az alábbi útmutatót. Az alábbiakban összefoglaljuk a legjellemzőbben előforduló általános és rendszerfüggő problémákat és videók segítségével mutatjuk be a megoldást.

Elfelejtettem a jelszavam

1. Először nyissa meg a secure-email.html titkosított levelet tartalmazó mellékletet (secure-email.html)

2. Kattintson a megjelenő felületen a keretes „Bejelentkezés” fejlécű, belépési adatokat (felhasználó nevet és jelszót) kérő részben a „Bejelentkezés” gomb alatt látható

"Elfelejtette a jelszavát?” szövegre.

Allianz - Jelszó csere - titkosított e-mail szolgáltatás

3. A megjelenő oldalon (Felhasználói jelszó küldése) adja meg azt az e-mail címét, amelyre a titkosított levelet kapta, majd nyomja meg a „Tovább” gombot

4. A következő oldalon (Ellenőrző kérdések) az Ön által korábban beállított ellenőrző kérdéseire adja meg a helyes választ, majd használja az „Új jelszó” gombot

Allianz - Jelszó csere - titkosított e-mail szolgáltatás

5. Ezután adja meg az Ön által tetszőlegesen választott új jelszót, biztonsági okokból kétszer egymás után. Kérjük, figyeljen arra, hogy az új jelszava kellően bonyolult legyen! (Kövesse az oldalon feltüntetett jelszavakkal kapcsolatos előírást a jelszó kiválasztásánál!)

Allianz - Jelszó csere - titkosított e-mail szolgáltatás

6. Nyissa meg újra a secure.html titkosított levelet tartalmazó mellékletet és lépjen be. 

Jelszót szeretnék változtatni

1. Nyissa meg a secure.html titkosított levelet tartalmazó mellékletet (secure.html)

2. A bejelentkező felületet használva a belépéshez adja meg e-mail címét és jelszavát

3. A „Bejelentkezés” gomb használatával lépjen be a rendszerbe

4. A rendszer felületén megjelenő jobb oldali menüben válassza ki a „Jelszó megváltoztatása” menüpontot és kattintson rá

Allianz - Jelszó megújítás - Titkosított e-mail
Allianz - Jelszó megújítás - Titkosított e-mail

5. A Jelszóváltoztatás oldalon adja meg jelenlegi jelszavát és egy új, Ön által tetszőlegesen választott jelszót, biztonsági okokból kétszer egymás után. Kérjük, figyeljen arra, hogy az új jelszava kellően bonyolult legyen! (Kövesse az oldalon feltüntetett jelszavakkal kapcsolatos előírást a jelszó kiválasztásánál!

6. A „Mentés” gomb használatával kezdeményezheti jelszavának módosítását, az új megadott jelszóra való változtatását.

.