Szolgáltatásaink

Intézze biztosítása ügyeit kényelmesen, online, sorban állás nélkül!

Ügyfélportál

Kérdése van? 

Hívjon minket!

vezetékes:         +36 (1) 421-1-421

Telenor:             +36 (20) 421-1-421

Telekom:            +36 (30) 421-1-421

Vodafone:          +36 (70) 421-1-421

 • Ügyfélportál
 • Kapcsolat
 • Hasznos

Kiegészítő utasbiztosítások bankkártyás utasbiztosítás vagy Európai Egészségbiztosítási Kártya mellé 

Allianz - Speciális utasbiztosítás

Azokra az esetekre, amelyeket sem a bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás, sem pedig az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem fedez, Útitárs BK vagy Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítások kötését ajánljuk a széles körű védelemért!

   • Bankkártyás utasbiztosítás vagy Európai Egészségbiztosítási Kártya mellé igénybe vehető kiegészítő szolgáltatások.
   • Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás kiterjedhet a világ bármely országára, ahol a bankkártyás utasbiztosítás érvényes.*
   • Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítás az Európai Unió országaiban érvényes.
   • Akár 90 napra is megköthetők.**
   • Allianz Ügyfeleire*** 10%-kal magasabb szolgáltatási összeghatár vonatkozik.

* A biztosítás területi hatálya nem terjed ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem ajánlott térségekre. Az utazásra nem ajánlott térségek listája a www.kozuliszolgalat.kormany.hu oldalról érhető el. Ha a biztosított betöltötte a 80. életévét nem köthető biztosítás Észak-, Közép- és Dél-Amerika, illetve Ausztrália és Óceánia, valamint Új-Zéland területére. Az Útitárs BK biztosítás azon országok területére terjed ki, amelyekre a bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás kiterjed.

** Az Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás csak a bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás által fedezett időszakra köthető meg kiegészítőként (Például, ha a bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás külföldre utazásonként 30 napra érvényes, akkor az Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás maximum 30 napra köthető meg). 

***Akik szerződőként rendelkeznek folyamatos díjfizetésű Allianz élet-, gépjármű vagy lakásbiztosítással, illetve az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai.

  Kinek ajánljuk az Útitárs BK utasbiztosításunkat?

Útitárs BK utasbiztosítást azoknak ajánljuk, akik rendelkeznek olyan bankkártyás utasbiztosítással, amelyet az Allianz Hungária Zrt. nyújt. Allianz Hungária Zrt. által nyújtott utasításbiztosítás mellé köthető, amely a biztosított nevére kiállított bankkártyához kapcsolódik.

Az Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás kötését ajánljuk, ha a bankkártyás utasbiztosítás az utazás teljes időtartamára érvényes, de nem nyújt széleskörű védelmet.

  Mit tartalmaz az Útitárs BK utasbiztosítás?

Az Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás az Útitárs utasbiztosítás Platina csomagjával azonos szolgáltatásokat nyújt.

Az Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza. A tájékoztatás nem teljes körű, részletes információt a szerződési feltételek és ügyfél-tájékoztató tartalmaz, amely az oldal alján letölthető.

  • 24 órás magyar nyelvű telefonos segélyszolgálatot.
  • Egészségügyi segítségnyújtási szolgáltatást, melynek keretében például felvilágosítást adunk a sürgősségi ellátás lehetőségeiről, megszervezzük a hazaszállítást.
  • Betegségbiztosítást baleset vagy megbetegedés miatt felmerült költségekre, így például megtérítjük az orvosi vizsgálat, a járóbeteg ellátás, a kórházi ellátás, és a mentés költségeit sürgősségi ellátás esetén.
  • Baleset-biztosítást baleseti eredetű halál vagy maradandó egészségügyi károsodás esetére.
  • Poggyászbiztosítást a külföldre vitt vagyontárgyak ellopására, elrablására, balesetből eredő sérülésére.
  • Utazási segítségnyújtási szolgáltatásokat, melyek kiterjednek például poggyászkésésre, járatkésésre, légi járat lekésésére, külföldi tartózkodás meghosszabbítására sürgősségi ellátás esetén, idő előtti hazautazásra természeti katasztrófa, hozzátartozó állapota vagy ingatlan sérülés miatt, kisállat sürgősségi ellátására.
  • Jogvédelmi biztosítást a gondatlanságból elkövetett szabálysértésre, bűncselekményre, személyi sérüléses balesetre.
  • Felelősségbiztosítást baleseti eredetű halál vagy testi sérülés okozására, valamint szálláshelyi károkozásra.

  Kinek ajánljuk az Útitárs EEK utasbiztosításunkat?

Az Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítás kötését ajánljuk azoknak, akik rendelkeznek érvényes Európai Egészségbiztosítási Kártyával, és az Európai Unió országába utaznak.  

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya csak az államilag támogatott egészségügyi ellátásra terjed ki, de nem fedezi az egészségügyi ellátás igénybevételéért fizetendő önrészt. Emellett nem tartalmaz baleset-biztosítást, poggyászbiztosítást, utazási segítségnyújtási szolgáltatásokat, jogvédelmi és felelősségbiztosítást sem. A kiegészítő védelemért Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítás kötését ajánljuk.

Az Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítás nem tartalmaz betegségbiztosítást, így nem terjed ki a sürgősségi ellátás költségeire. Széles körű védelemért az Útitárs utasbiztosítás kötését ajánljuk.

  Mit tartalmaz az Útitárs EEK utasbiztosítás?

Az Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza. A tájékoztatás nem teljes körű, részletes információt a szerződési feltételek és ügyfél-tájékoztató tartalmaz, amely az oldal alján letölthető.

  • 24 órás magyar nyelvű telefonos segélyszolgálatot.
  • Egészségügyi segítségnyújtást, melynek keretében például megszervezzük a hazaszállítást.
  • Megtéríti az Európai Egészségbiztosítási Kártya alapján igénybe vehető egészségügyi ellátásért fizetendő önrészt, és a Kártyát elfogadó kórházba való átszállítás költségét 3 millió Ft-ig.
  • Poggyászbiztosítást a külföldre vitt vagyontárgyak ellopására, elrablására, balesetből eredő sérülésére.
  • Utazási segítségnyújtási szolgáltatásokat, melyek kiterjednek például poggyászkésésre, külföldi tartózkodás meghosszabbítására sürgősségi ellátás esetén, idő előtti hazautazásra természeti katasztrófa, miat thozzátartozó állapota vagy ingatlan sérülés miatt .
  • Jogvédelmi biztosítást a gondatlanságból elkövetett szabálysértésre, bűncselekményre, személyi sérüléses balesetre.
  • Felelősségbiztosítást baleseti eredetű halál vagy testi sérülés okozására, valamint szálláshelyi károkozásra.

  Hogyan kötheti meg kiegészítő utasbiztosításainkat?

Az Útitárs BK és Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítások az Allianz személyes ügyfélkapcsolati pontjain köthetők meg.

  Letölthető dokumentumok