Szolgáltatásaink

Intézze biztosítása ügyeit kényelmesen, online, sorban állás nélkül!

Ügyfélportál

Kérdése van? 

Hívjon minket!

vezetékes:         +36 (1) 421-1-421

Telenor:             +36 (20) 421-1-421

Telekom:            +36 (30) 421-1-421

Vodafone:          +36 (70) 421-1-421

 • Ügyfélportál
 • Kapcsolat
 • Hasznos

Kiegészítő utasbiztosítások bankkártyás utasbiztosítás vagy Európai Egészségbiztosítási Kártya mellé 

Allianz - Speciális utasbiztosítás

Azokra az esetekre, amelyeket sem a bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás, sem pedig az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem fedez, Útitárs BK vagy Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítások kötését ajánljuk a széles körű védelemért!

   • Bankkártyás utasbiztosítás vagy Európai Egészségbiztosítási Kártya mellé igénybe vehető kiegészítő szolgáltatások.
   • Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás kiterjedhet a világ bármely országára, ahol a bankkártyás utasbiztosítás érvényes.*
   • Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítás az Európai Unió országaiban érvényes.
   • Akár 90 napra is megköthetők.**
   • Allianz Ügyfeleire*** 10%-kal magasabb szolgáltatási összeghatár vonatkozik.

* A biztosítás területi hatálya nem terjed ki a Konzuli Szolgálat által utazásra nem ajánlott térségekre. Az utazásra nem ajánlott térségek listája a www.konzuliszolgalat.kormany.hu oldalról érhető el. Ha a biztosított betöltötte a 80. életévét nem köthető biztosítás Észak-, Közép- és Dél-Amerika, illetve Ausztrália és Óceánia, valamint Új-Zéland területére.

** Az Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás csak a bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás által fedezett időszakra köthető meg kiegészítőként (Például, ha a bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás külföldre utazásonként 30 napra érvényes, akkor az Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás maximum 30 napra köthető meg). 

***Akik szerződőként rendelkeznek folyamatos díjfizetésű Allianz élet-, gépjármű vagy lakásbiztosítással, illetve az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai.

  Kinek ajánljuk az Útitárs BK utasbiztosításunkat?

Útitárs BK utasbiztosítást azoknak ajánljuk, akik rendelkeznek olyan bankkártyás utasbiztosítással, amely legalább a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

   • 1 millió Ft biztosítási összeggel betegségbiztosítást,
   • 5 millió Ft biztosítási összeggel hazaszállításra vonatkozó szolgáltatást,
   • 50 000 Ft biztosítási összeggel poggyászbiztosítást.

Az Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás kötését ajánljuk, ha a bankkártyás utasbiztosítás az utazás teljes időtartamára érvényes, de nem nyújt széleskörű védelmet.

Az Útitárs BK utasbiztosítás megkötése előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a banknál a bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás tényleges meglétéről és annak szolgáltatásairól, továbbá a bankkártya érvényességéről. A szolgáltatások tekintetében különös tekintettel arra, hogy hány nap külföldi tartózkodásra érvényes, milyen országokra terjed ki, milyen összegű betegségbiztosítási és poggyászbiztosítási szolgáltatásokat tartalmaz!

  Mit tartalmaz az Útitárs BK utasbiztosítás?

Az Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás az Útitárs utasbiztosítás Platina csomagjával azonos szolgáltatásokat nyújt. Azzal a különbséggel, hogy a baleset vagy megbetegedés miatt felmerült sürgősségi ellátás kapcsán felmerülő költségek 1 millió Ft-ig, a hazaszállítás költsége 5 millió Ft-ig, a poggyászkárok 50 ezer Ft-ig a bankkártyás utasbiztosítás terhére térülnek.

Útitárs BK kiegészítő utasbiztosítás az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza a fentiek figyelembe vételével. A tájékoztatás nem teljes körű, részletes információt a szerződési feltételek és ügyfél-tájékoztató tartalmaz, amely az oldal alján letölthető.

  • 24 órás magyar nyelvű telefonos segélyszolgálatot.
  • Egészségügyi segítségnyújtási szolgáltatást, melynek keretében például felvilágosítást adunk a sürgősségi ellátás lehetőségeiről, megszervezzük a hazaszállítást.
  • Betegségbiztosítást baleset vagy megbetegedés miatt felmerült költségekre, így például megtérítjük az orvosi vizsgálat, a járóbeteg ellátás, a kórházi ellátás, és a mentés költségeit sürgősségi ellátás esetén.
  • Baleset-biztosítást baleseti eredetű halál vagy maradandó egészségügyi károsodás esetére.
  • Poggyászbiztosítást a külföldre vitt vagyontárgyak ellopására, elrablására, balesetből eredő sérülésére.
  • Utazási segítségnyújtási szolgáltatásokat, melyek kiterjednek például poggyászkésésre, járatkésésre, külföldi tartózkodás meghosszabbítására sürgősségi ellátás esetén, idő előtti hazautazásra természeti katasztrófa miatt.
  • Jogvédelmi biztosítást a gondatlanságból elkövetett szabálysértésre, bűncselekményre, személyi sérüléses balesetre.
  • Felelősségbiztosítást baleseti eredetű halál vagy testi sérülés okozására, valamint szálláshelyi károkozásra.

  Kinek ajánljuk az Útitárs EEK utasbiztosításunkat?

Az Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítás kötését ajánljuk azoknak, akik rendelkeznek érvényes Európai Egészségbiztosítási Kártyával, és az Európai Unió országába utaznak.  

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya csak az államilag támogatott egészségügyi ellátásra terjed ki, de nem fedezi az egészségügyi ellátás igénybevételéért fizetendő önrészt. Emellett nem tartalmaz baleset-biztosítást, poggyászbiztosítást, utazási segítségnyújtási szolgáltatásokat, jogvédelmi és felelősségbiztosítást sem. A kiegészítő védelemért Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítás kötését ajánljuk.

Az Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítás nem tartalmaz betegségbiztosítást, így nem terjed ki a sürgősségi ellátás költségeire. Széles körű védelemért az Útitárs utasbiztosítás kötését ajánljuk.

  Mit tartalmaz az Útitárs EEK utasbiztosítás?

Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítás az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza. A tájékoztatás nem teljes körű, részletes információt az általános szerződési feltételek és ügyfél-tájékoztató tartalmaz, amely az oldal alján letölthető.

  • 24 órás magyar nyelvű telefonos segélyszolgálatot.
  • Egészségügyi segítségnyújtást, melynek keretében például megszervezzük a hazaszállítást.
  • Megtéríti az Európai Egészségbiztosítási Kártya alapján igénybe vehető egészségügyi ellátásért fizetendő önrészt, és a Kártyát elfogadó kórházba való átszállítás költségét 3 millió Ft-ig.
  • Poggyászbiztosítást a külföldre vitt vagyontárgyak ellopására, elrablására, balesetből eredő sérülésére.
  • Utazási segítségnyújtási szolgáltatásokat, melyek kiterjednek például poggyászkésésre, külföldi tartózkodás meghosszabbítására sürgősségi ellátás esetén, idő előtti hazautazásra természeti katasztrófa miatt.
  • Jogvédelmi biztosítást a gondatlanságból elkövetett szabálysértésre, bűncselekményre, személyi sérüléses balesetre.
  • Felelősségbiztosítást baleseti eredetű halál vagy testi sérülés okozására, valamint szálláshelyi károkozásra.

  Hogyan kötheted meg kiegészítő utasbiztosításainkat?

Az Útitárs BK és Útitárs EEK kiegészítő utasbiztosítások az Allianz személyes ügyfélkapcsolati pontjain köthetők meg.

  Letölthető dokumentumok