Szolgáltatásaink

Intézze biztosítása ügyeit kényelmesen, online, sorban állás nélkül!

Ügyfélportál

Kérdése van? 

Hívjon minket!

vezetékes:         +36 (1) 421-1-421

Telenor:             +36 (20) 421-1-421

Telekom:            +36 (30) 421-1-421

Vodafone:          +36 (70) 421-1-421

 • Ügyfélportál
 • Kapcsolat
 • Hasznos

Építés-szerelés biztosítás

Allianz - Építés-szerelés biztosítás
 • Többféle kiegészítő biztosítás közül választhat
 • Lehetősége van a biztosítási fedezet meghatározott szűkítésére (vihar-, hónyomás- és jégveréskár kizárására) és bővítésére egyaránt

  Kinek ajánljuk?

Lakóházak, családi házak, kisvállalkozói telephelyek

 • építésére,
 • felújítására,
 • bővítésére,
 • korszerűsítésére nyújt fedezetet.

Kiterjed az épületekre, a beépítésre váró és beépített épülettartozékokra, épületvillamossági, épületgépészeti berendezésekre, valamint a munkavégzés eszközeire is. 

A terméket azoknak is kínáljuk, akiknek a finanszírozó a banki hitel folyósításához az építés időtartamára biztosítás megkötését írja elő.

  Ki kötheti meg?

A biztosítást megkötheti az építtető, a beruházó vagy a kivitelező-fővállalkozó.

  Mire köthető?

Az all risk típusú (minden kockázatra szóló) alapbiztosításban az építési-szerelési tevékenységhez szükséges valamennyi vagyontárgy biztosítható az olyan károkra, amelyek véletlenül és előre nem látható módon következtek be, és amelyek nem kizártak a biztosítási fedezetből.

Így biztosítottak az épületek, építmények, az építési helyszínen tárolt vagy már beépített épülettartozékok, építési anyagok, épületgépészeti, épületvillamossági berendezések és segédanyagok. A védelem ezeken túlmenően a munkavégzés eszközeire, a munkagépekre, felvonulási épületekre és a felszerelésekre is kiterjed.

  Mennyi lehet a biztosítás időtartama?

A tartam minimum fél, maximum egy év lehet.
A biztosítás tartamának meghatározása az építés-szerelési tervdokumentáció alapján történik, és nem függ a folyósított hitel futamidejétől. Az egy évnél hosszabb ideig tartó beruházások esetén a fennmaradó időre új szerződés megkötésével hosszabbítható meg a biztosítási védelem.

  Választható kiegészítő biztosítások

 • Kiegészítő betöréses lopás- és rablásbiztosítás

 • Kiegészítő általános felelősségbiztosítás

 • Kiegészítő épületrongálás-biztosítás

 • Kiegészítő belföldi szállítmánybiztosítás

 • Külön díj ellenében bővíthető védelem

Kiegészítő betöréses lopás- és rablásbiztosítás

E biztosítás alapján a lezárt helyiségben tárolt, biztosított vagyontárgyak kárai térülnek meg betöréses lopás esetén. A kiegészítő a szabadban tárolt, és megfelelően lezárt biztosított munkagépek ellopására is vonatkozik. A szolgáltatás kiterjed a rabláskárokra, a betöréses lopással kapcsolatos rongáláskárokra, valamint a káreseménnyel kapcsolatos kárelhárítás, kármegállapításhoz szükséges szakértői vélemény, a helyreállítással kapcsolatos tervezési és hatósági engedélyezés és egyszeri takarítás költségeire is. A biztosító káreseményenként maximum 25 M Ft-ig nyújt szolgáltatást.

Kiegészítő általános felelősségbiztosítás

Az építés-szerelési tevékenység során szerződésen kívül harmadik személynek okozott dologi és személyi sérüléses károkra nyújt védelmet. A biztosítási összeg 2 és 20 millió forint között választható.

Kiegészítő épületrongálás-biztosítás

A kiegészítő épületrongálás-biztosítás megkötésével a biztosító megtéríti a biztosított épületben bekövetkezett épületrongálási károkat, amelyek az ott elkövetett betöréses lopás kísérletével összefüggésben keletkeztek. A szerződő 100 ezer és 1 millió forint között többszörözheti a biztosítási összeget.

Kiegészítő belföldi szállítmánybiztosítás

A kiegészítő belföldi szállítmánybiztosítás a beruházási vagyontárgyak, munkaeszközök belföldi szállítása során bekövetkezett tűz és elemi károkon túl a közlekedési baleset vagy rablás miatti veszteségeket is pótolja.

Külön díj ellenében bővíthető védelem

Külön díj ellenében a biztosítási védelem tovább bővíthető a munkák során előforduló rezgés okozta, alátámasztások elmozdulása miatti, alapozás nem megfelelő teherbíró-képessége miatt jelentkező károkra, valamint a felszín alatti sérült közművezetékek helyreállítására.

  Hogyan kötheti meg?

Igényelje személyes konzultációnkat és kollégánk felkeresi Önt, vagy hívjon minket a

+36 (1/20/30/70) 421-1-421-es telefonszámon!

  Egyáltalán felkészülhetünk egy villámcsapás által okozott kár elkerülésére? Igen!

Az utóbbi években egyre gyakrabban csapnak le hazánkra nagyobb viharok, amelyek komoly károkat okozhatnak otthonainkban, például egy villámcsapás miatt keletkezett tűzzel vagy az elektronikus berendezések tönkretételével.

Készüljön fel a viharok ellen és tegye meg a szükséges intézkedéseket otthona védelme érdekében!

Olvassa el az alábbi tájékoztatót, amelyben hasznos információkat talál a villámkárok megelőzésére:

Az MEE és MABISZ ajánlása a villám- és túlfeszültség-károk megelőzéséhez és csökkentéséhez

Letölthető dokumentumok