Elektronikus levélküldés

Az Allianz nemzetközi szinten és Magyarországon is elkötelezett környezetünk megóvásában, és aktív szerepet vállal a klímaváltozás káros hatásai elleni küzdelemben. Emiatt úgy gondoljuk, akkor cselekszünk felelősségteljesen, ha arra törekszünk, hogy csökkentsük az általunk felhasznált papír mennyiségét azáltal is, hogy az ügyfeleinkkel történő papír alapú kommunikációt minél inkább elektronikus csatornákra tereljük.

Ez amellett, hogy környezetbarát, gyorsabb is, mint a hagyományos levelezés, és az e-mailben kapott tájékoztató postafiókjából bármikor hozzáférhető.

Az átállást fokozatosan valósítjuk meg. 2015. szeptember 1. napjától a következő Életprogram szerződéshez kapcsolódó levelek fogadására van lehetőség elektronikus csatornán keresztül:

  • értesítő átváltásról
  • értesítő eseti befizetésről
  • rendszeres egyenlegértesítő
  • rendkívüli egyenlegértesítő
  • értesítő szerződésmódosításról (Kivéve új biztosított/új fedezet hozzákötése, biztosítási összeg módosítás. Ezekben az esetekben továbbra is postán kerülnek kiküldésre a levelek.)
  • elfogadó nyilatkozat (új biztosított/új fedezet hozzákötése, biztosítási összeg módosítás)
  • indexértesítő
  • értesítő hiánypótlásról

2013. október 25. napjától a következő Klasszikusok szerződéshez kapcsolódó levelek fogadására van lehetőség elektronikus csatornán keresztül:

  • rendszeres egyenlegértesítő
  • rendkívüli egyenlegértesítő

Az e-maileket biztonságos csatornán keresztül juttatjuk el Önnek, így azok tartalma más számára nem hozzáférhető. Az Allianz titkosított e-mail szolgáltatásáról további információt talál honlapunkon, az alábbi linkre kattintva:

Titkosított email szolgáltatás

Az elektronikus levélküldés igényléséhez vagy lemondásához, valamint az e-mail címe módosításához az alábbi nyomtatvány kitöltésére van szükség:

Nyilatkozat elektronikus úton történő levélküldésről

Felhívjuk figyelmét, hogy lehetősége van szerződésenként különböző e-mail címet megadni, ezért kérjük, hogy a kitöltendő nyomtatványon jelölje meg, mely szerződéseihez milyen e-mail címet kíván használni. Az e-mail cím módosítását akkor tudjuk megfelelően elvégezni, ha azt a nyomtatvány kitöltésével egyértelműen jelzi nekünk.

Annak érdekében, hogy elektronikus leveleink biztosan eljussanak postafiókjába, kérjük, ellenőrizze levelezőrendszerének beállításait, és szükség esetén módosítsa azokat úgy, hogy a "@allianz.hu" címről érkező levelek ne kerüljenek a "kéretlen levelek" (spam) közé. Ha úgy gondolja, hogy nem jutott el postafiókjába olyan levél, amelyet kiküldtünk, kérjük, vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával, és érdeklődje meg, hogy nem kerültek-e leveleink kiszűrésre a szolgáltató rendszere által.

E-mail cím megadása, megváltoztatása

személyesen, bármely ügyfélkapcsolati ponton

az Ügyfélportál rendszeren keresztül

Központi Ügyfélszolgálatunkon: 1087 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 48-52 (nyitva tartás: hétfő: 8.00-18.00, kedd-csütörtök: 8.00-16.00, péntek: 8.00-15.00)