Európa legromantikusabb városai

2019.02.06.

Közeledik a Valentin nap, ez alkalom összegyűjtöttünk egy csokor romantikus desztinációt, ahova nem csak a szerelmesek napján érdemes ellátogatni!

A fapados légitársaságoknak köszönhetően igazán kedvező árakat lehet elcsípni Európán belül, főleg most télen, szezonon kívül! Ragadd meg párodat, barátodat/barátnődet, tesódat, szüleidet, vagy bárkit, akit szeretsz, és látogassatok egy romantikus helyre együtt! Nincs is jobb egy közös utazásnál.

Velence

Ha Velence, akkor karnevál, és romantikus gondolázás a csatornákon. Olaszország egyik legkülönlegesebb városába egyszer mindenképp el kell látogatnod. Bár igaz, a karnevál idején rengeteg turista szeretné átélni a fergeteges hangulatot, érdemes ebben az időszakban idelátogatni, hisz semmihez sem fogható atmoszféra lengi körül Velencét. Dante idézete ad érzékletes képet erről:
"Ezen a napon a város apraja nagyja csónakra, bárkára, tutajokra száll és egész nap illetve éjszaka ott tartózkodik. Mindenki a vízen ebédel és vacsorázik, állandó zeneszó kísérete mellett. A szórakozás minden formája előfordul, még a tűzijátékokat is beleértve. A hajnalt is a vízen kell megérni, mert aki a „redentore hajnalán” az Adria vizével vetett magára keresztet, az egész évre mentesül a betegségektől. Az egészhez a tengeren úszó furcsa meseváros márványkövei és palotái adják a díszletet."

Allianz - Velence

Párizs

Nem véletlenül nevezik a szerelem városának. Romantikus séták, csodálatos éttermek, varázslatos párizsi esték a Szajna partján, pillanatok, amik örökre a kedvenc emlékeid közé fognak tartozni…

Számos filmnek díszletet adó történelmi és kulturális emlékekben gazdag város, ami egész évben elbűvöli az idelátogatókat. Múzeumok, sétálóutcák, a legmenőbb divatházak kínálata, ízletes francia borok, és lánykérés az Eiffel-torony lábánál. Mesésen hangzik, igaz?

Ha biztosra akarsz menni, akkor Párizzsal nem lőhetsz mellé, ha romantikáról van szó!

Allianz - Párizs

Róma

Ha kulturális és történelmi emlékekről van szó, természetesen nem mehetünk el Róma mellett, hiszen nem csak felettébb romantikus helyszín egy kis feltöltődésre, hanem tökéletes azoknak a pároknak, akik aktív pihenésre vágynak. Az „alap” látnivalókon felül (Colosseum, Vatikán stb.) mindenképpen látogassatok el a Villa Borghese közelében található Terrazza del Pincio-ra, ahonnan a világ egyik legcsodálatosabb panorámája tárul elétek. Ez a terasz Róma régi történelmi városközpontjában fekszik, ha innen nézitek a naplementét, örök emlék marad, az biztos. A közeli parkban csónakázó tavon is lehetőségetek van ringatózni.

Allianz - Róma

Cinque Terre

Ha már Olaszország, akkor listánkról nem maradhat ki Cinque Terre, a mediterrán térség leginkább érintetlen részén.  Történelmi és geomorfológiai okok miatt a hatóságok korlátozottan adtak ki lakásépítési engedélyeket, ráadásul az autópálya rendszer kiépítését is megakadályozták. Az intézkedéseknek köszönhetően ez a terület megőrizte eredeti arcát. Ezek az intézkedések, és a szőlőtermesztés hozzájárult ahhoz, hogy létrejöjjön egy egyedülálló táj, ahol az épületek egy gyönyörű kőfalon terülnek el. Ennél romantikusabb helyszínt nehéz lenne elképzelni egy kellemes utazáshoz.

Allianz - Cinque Terre

Brugge

Nem számít, hogy nyáron vagy télen, esőben vagy napsütésben, nappal vagy este látogattok ide, a belga kisváros elbűvölő atmoszférája garantáltan fog varázsolni. A képeslapszerű belvárosban andalogni, közben betérni egy csokoládéboltba a legédesebb emlékeitek közé fog tartozni. Itt se hagyjátok ki a hajókázást (ami ráadásul igen kedvező áron van), utána térjetek be a csokoládé és a sült krumpli múzeumba (vagy fordítva) és élvezzétek a hamisítatlan belga hangulatot!

Nektek mik a kedvenc úti céljaitok?

Játssz a Valentin napi Instagram Hashtag Nyereményjátékunkon, és nyerj 50.000 forint értékű Douglas vásárlási utalvány!

Bárhova is visz a szívetek, ne felejtsetek utasbiztosítást kötni, hogy valóban csak egymásra, és a kellemes percekre kelljen koncentrálnotok! :) Jó utat kívánunk!

Allianz - Brugge

Allianz Blog

Kíváncsi még több bejegyzésünkre?