Sosem késő elkezdeni! Csatlakozz az Allianz World Run-hoz!

2018.09.06.

Eljött az ősz, ami kifejezetten kedvező tud lenni, amennyiben futni szeretnél a szabadban! Csatlakozz a több mint 6500 futóhoz világszerte, akik egészségük mellett egy nemes ügy érdekében futnak most.

Miért pont most?

Bár ilyenkor az időjárás kiszámíthatatlan tud lenni, sokkal kellemesebb hőmérséklet van a futáshoz, mint általában nyáron. A természet felölti őszi köntösét, így igazán szemet gyönyörködtető élményben van része annak, aki futócipőt húz.

 A réteges öltözködés fontos, azonban ősz elején szerencsére a higanyszál pont kellemes szintig ereszkedik, így nagy valószínűséggel egy technikai póló, és a háromnegyedes vagy hosszú futónadrág megfelelő öltözék lehet. Mielőtt elindulsz, mindenképp győződj meg róla, közeleg-e eső, vagy vihar.

Allianz - Futás városban

Tegyél az egészségedért!

A futás aerob állóképesség növelő mozgás, aminek hatására olyan hormonok szabadulnak fel szervezetedben, mint például az endorfin, a szerotonin és a dopamin, amik garantálják az eufórikus érzetet a kitűzött táv leküzdése közben és után. Emellett kedvező hatása van a cukortoleranciára, az anyagcserére, és a légzőszervekre, illetve megfelelő diéta mellett a testsúlyodra is.

Ha most kezdesz el futni, mindenképp tartsd szem előtt a fokozatosság elvét. Futásra kialakított cipővel a lábadon kezdetben 10-15 perces gyorsabb tempójú gyaloglással kezd, és minden alkalommal növeld a távot, és a tempót, de csak annyival, amennyivel jól esik.  Próbáld minimalizálni a betonon töltött időt, válaszd az erre kialakított gumis futópályákat, de jó a salakos, esetleg füves pálya, és a földút is. 

Allianz - Gyerekek futnak

Fuss jótékony célért!

Amellett, hogy saját fizikális és mentális jólétedért teszel, itt a lehetőség, hogy csatlakozz az Allianz globális kezdeményezéséhez, ami által segítségre szoruló gyerekeknek tudsz segíteni lefutott kilométereiddel. Korábban írtunk már az Allianz World Run-ról blogunkban is, illetve sajtóközleményünk is megjelent a témában. Nézzük meg, számokban az első harminc nap eredményeit (az adatok augusztus végi állapotot tükrözik)!

   • 98 országból
   • 6612 futó
   • 317948 lefutott kilométer
   • 48,09 km/fő átlagosan
   • 67106 aktivitás rögzítve
   • 5.764.189 aktívan töltött perc

Csatlakozz Te is az Allianz World Run-hoz, és segíts az SOS gyermekfalvak egyikén! Nincs szükséged másra, mint a lelkesedésre, és arra, hogy belépj csapatunkba a Runtastic applikáció segítségével, amivel mérni tudjuk a lefutott kilométereidet.

Allianz Blog

Kíváncsi még több bejegyzésünkre?