Te mire fordítanád megtakarításaidat nyugdíjas éveidben?

2018.11.22.

Sosem késő elkezdeni! Tartja a mondás. Mi inkább úgy fogalmaznánk, sosem korai elkezdeni, főként, ha megtakarításról van szó!

Megkérdeztük ügyfeleinket, milyen célból kötöttek nyugdíjbiztosítást, és miért vágtak bele már most jövőjük és egyben nyugdíjas kori biztonságuk megalapozásába!

Amit ma megtehetsz…

…azt ne halaszd holnapra! A nyugdíjas éveid során is jó lenne, ha nem anyagi okai lennének annak, hogy választanod kelljen kedvenc hobbid, és az unokáid támogatása között. Ezt jelenlegi kérdőívünket kitöltő ügyfeleink is így gondolják, akik főként egyedül élnek, ám párkapcsoltban vannak, de még nincsenek gyermekeik. Ők túlnyomó részben a nyugdíjas évekre, és a váratlan kiadásokra szeretnének felkészülni megtakarításaikkal. Azonban akad, aki lakásfelújításra, utazásra, a gyermekek oktatására, életkezdésük segítésére, és olyan is, aki autóvásárlási célra szeretné fordítani megspórolt pénzét.

Allianz - Táncoló nyugdíjasok

Nem csak a húsz éveseké a világ!

Nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfeleink prioritási sorrendje a következő, ha a megtakarításuk felhasználásáról van szó nyugdíjas korukban:

  • a legtöbben utazásra,
  • egészségmegőrzésre,
  • gyermekeik és unokáik támogatására,
  • a hobbijukra,
  • illetve kulturális programokra és szórakozásra költenének.
Allianz - Nagyszülők unokával

Félelmek

A legtöbben az egészségi állapotukból adódó esetlegesen felmerülő költségektől, pénzkieséstől tartanak. Nevesítve a betegség, baleset miatti többletköltségektől, a rokkantság miatt bekövetkező nehéz anyagi helyzettől, az esetleges műtétek, kórházi ápolás miatt megnövekedő kiadásoktól, illetve a munkahelyük elvesztése miatti jövedelem kieséstől. 

Allianz - Nyugdíjas pár tengerparton

A kulcs a megelőzés!

Válaszadóink 82% nyilatkozta, hogy kerüli a káros szenvedélyeket, közel 70%-a rendszeresen jár szűrővizsgálatokra, több mint fele egészségesen táplálkozik, és közel fele rendszeresen sportol.  Ezen adatok alapján remek kilátásokkal várhatják ügyfeleink az arany éveiket, ráadásul biztosításuk által valóban felkészülnek a váratlan helyzetekre is.

Amennyiben Te is gondolkodsz nyugdíjbiztosításon, érdemes most kötnöd, hisz ott lehetsz a 10 szerencsés között, akik 200.000 forint értékű MaiUtazás ajándékutalványt nyernek!   

Allianz. Társ az élet útján.         

Allianz Blog

Kíváncsi még több bejegyzésünkre?