Hogyan válassz gyerekülést? Minden, amit a témáról tudni érdemes!

2018.11.29.

Koránt sem olyan egyszerű kiválasztani a megfelelő gyerekülést, mint amilyennek tűnik. Tanácsainkkal azonban ez is sokkal gördülékenyebben fog menni!

Melyik a legjobb gyerekülés?

Nincs „legjobb” gyerekülés, a választást nagyban befolyásolja a gyermek életkora, testfelépítése, valamint a gépjármű paraméterei és persze az is, hogy hány gyermeket szállítunk egyszerre, vagyis egyáltalán milyen lehetőségeink vannak helykihasználás terén.

Allianz - Kisfiú gyerekülésben

Amire érdemes figyelni!

A hirtelen fékezések és az ütközések hatásának csökkentése érdekében azt szokták javasolni, hogy amíg csak lehetséges, addig a menetiránynak háttal rögzítsük a gyermekülést.

Manapság szinte minden gépjármű esetében elérhető már az ISOFIX rögzítési rendszer, amely egyrészt könnyebb ki- és beszerelést biztosít, másrészt egyszerűbb gondoskodni a gyermekülés előírásszerű rögzítéséről.

Ezen kívül már elérhetők olyan konstrukciók, amelyek a gyermekeket is védik az ún. ostorcsapás hatástól (amikor hátulról ütközésnél a fej előrebillen, majd visszasüpped az ülésbe és az utóbbinál a fej súlya megroppanthatja a csigolyákat), valamint segítséget nyújtanak az oldalirányú ütközések hatásának csökkentésében is.

Allianz - Kislány gyerekülésben

Az ár a fontos?

Nem mindig igaz, hogy a drágább jobb, sajnos igen magas árkategóriában is látunk gyengén teljesítő gyermeküléseket. Szerencsére manapság már sok helyen tudunk tájékozódni, a német ADAC például rendszeresen publikálja a gyermekülések biztonságával kapcsolatos méréseit, de hasznos információkkal szolgálhat többek között az EURO NCAP gépjármű teszt gyermekbiztonsági pontrendszere, az amerikai NHTSA és CDC honlapja, de az ostorcsapás hatásnak is dedikált honlapot szenteltek már, ahonnan sokat megtudhatunk.

Allianz - Kisbaba gyerekülésben

Kiterjed a Casco biztosításunk a gyermekülésekre is?

Ezt természetesen biztosítója válogatja, de mi az Allianznál ki is emeltük a szerződési feltételeinkben, hogy az Allianz Casco a gépjárműbe szerelt biztonsági gyermekülésre is kiterjed. Mi is reméljük azért, hogy ezen gondoskodásunkra a elehető legkevesebbszer kell majd igényt tartania ügyfeleinknek.

Allianz Blog

Kíváncsi még több bejegyzésünkre?