Utazás kiállítás 2017

2017.03.03.

2017-ben is minden, ami utazás! Immár 40. alkalommal rendezik meg az Utazás kiállítást, aminek a budapesti Hungexpo ad otthont. A nagy múltú turisztikai vásár és szakmai fórum középpontjában idén a külföldi díszvendég, az aktív turizmus és az Y generáció áll.

Mi az a szamovár, és mi készül benne?

A kiállításon ez is kiderül, hiszen a külföldi díszvendég idén Oroszország. Az érkezőket szamovárban főzött teával várják, a pavilonban pedig a moszkvai Vörös tér látványa fogadja a közönséget. Oroszország turisztikai attrakciói mellett ízelítőt kaphatunk a gasztronómiájából is. Nem maradhat el a kaviár és a vodka sem, miközben a színpadon a táncosok a híres „guggolós” táncot járják.

Allianz - oroszorszag-utazas
Oroszország - utazás kiállítás

Olimpia az „Aranyháromszögben”, a vizek városában

A kiállítás belföldi díszvendége Győr, ami az úgynevezett „Aranyháromszögben” fekszik, és a vizek városának is szokták nevezni. Mi az az „Aranyháromszög”, és miért Győr a vizek városa? A helyszínen ez is kiderül. Egyet azonban elárulunk: idén Győr ad otthont az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak, ami még egy indok, hogy ellátogassunk a Kisalföld „fővárosába”!

Borok és levendulaillat

A győri standba beleolvad a kiállítás kulturális díszvendége, Pannonhalma. A települést legtöbben a Világörökség részét képező Bencés Főapátságról ismerik, azonban ennél még több érdekességet tartogat a látogatók számára Pannonhalma: például remek borait, és csodaszép levendulásait.

Bringázás Afrikában?

Akár ezt a programot is megszervezhetjük a hétvége alkalmával, azonban külön-külön is megismerkedhetünk a témákkal, mivel ezen a hétvégén kerül megrendezésre a Bringaexpo, illetve az Afrikaexpo is, amire a belépés az Utazás kiállítás látogatói számára díjtalan!

Keresd az Allianz standját a kiállításon, és ismerkedj meg utasbiztosításainkkal, hogy gondtalanul tölthesd a jól megérdemelt pihenést!

Allianz - Allianz stand az Utazás kiállításon
Allianz stand az Utazás kiállításon: (balról) Bácskai Rita, Apró-Juhász Péter, Móri Anikó

Allianz Blog

Kíváncsi még több bejegyzésünkre?