Honnan tudhatjuk, hogy gyermekünk számára mi a legjobb?

2016.05.26.

Míg május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük, a hónap utolsó vasárnapja a gyerekeké. Ilyenkor minden róluk és nekik szól – bár nincs ez másképp a legtöbb család hétköznapjaiban sem.

Már gyermekvállalás előtt érdemes gondolkodni, hogyan tervezzük felépíteni a már kibővült család jövőjét.

Abban, hogy gyermekeink felnőve milyen életmódot választanak, vagyis milyen mozgásformát, milyen élelmiszereket részesítenek előnyben, mennyire egészségtudatosak, ellenállnak-e majd a koffeinnek vagy akár a cigarettának, vitathatatlan szerepe van a szülőktől kapott útravalónak - ám nem egyedül ez határozza meg választásukat. Nagyban függ a génektől is, hiszen a DNS-ben tárolt információk számos olyan tulajdonságot határoznak meg, amely a szervezet működésére van hatással.

Allianz - Honnan tudhatjuk, hogy gyermekünk számára mi a legjobb?

Ma már nem kell feltételezésekbe bocsátkoznunk, hiszen a modern tudomány segítségével egészen konkrét tények segíthetnek bennünket abban, hogy kiderüljön: mi a legjobb gyermekünknek. Egy genetikai (DNS) vizsgálat segítségével például kideríthető, hogy:

  • milyen életmód, életvitel a legmegfelelőbb egészségének megőrzéséhez,
  • milyen ételeket fogyasszon elsősorban és melyeket érdemes kerülnie,
  • milyen sportág a legideálisabb szervezete számára,
  • milyen egészségi kockázatokra szükséges odafigyelnie, illetve azokat miképp kerülheti el.

Egy ilyen vizsgálat kétségkívül csúcstechnológiát képvisel, az Allianz Genetika+ szolgáltatásával azonban már bárki számára elérhető, és segítségével a szülői gondoskodás ötvözhető a modern tudomány eredményeivel a gyerekek jövője érdekében.  

 Allianz Blog

Kíváncsi még több bejegyzésünkre?